Foto: Publicitātes foto
Septembra beigās seriālam "UgunsGrēks" pievienojās arī jaunā aktrise Baiba Neja, kura aktieru rindās nokļuvusi, kā pati saka, pavisam nejauši, pārtopot no medmāsas par aktrisi.

Neja seriālā atveido 17 gadus vecu meiteni Rozi, kura ir bandas locekle un ir arī iemīlējusies bandas vadonī Markusā, kuru seriālā atveido Rihards Lepers. Roze ir mērķtiecīga un gatava panākt savu - viņa ir nolēmusi kļūt par Markusa draudzeni.

No medmāsas par aktrisi

Baiba Neja savu karjeru sākusi kā medmāsa. "Studēju medicīnas skolā, strādāju slimnīcā, dzīvoju kojās. Reiz atšķīru avīzi un ieraudzīju, ka Mihails Gruzdovs meklē aktrises savai studijai. Ilgi nedomājot, nolēmu pieteikties. Domāju, ka tas būs līdzīgi kā mācīties gleznot - iešu uz nodarbībām divas reizes nedēļā, bet izrādījās, ka studijā pieteikušās 300 meitenes uz deviņām vietām! Tas bija nopietni," sarunā ar portālu "Delfi" stāsta Neja, kura divas sezonas aizvadījusi Dailes teātrī.

Aktrise tāpat norāda, ka, viņasprāt, krasa profesijas maiņa nav nekas ārkārtējs. "Iespējams, pēc pāris gadiem es darīšu pavisam ko citu - piemēram, būšu arheoloģe," smaidot teic Neja. 

Seriāls, teātris un mazuļa audzināšana

Pašlaik aktrise trīs līdz četras dienas nedēļā nododas seriāla "UgunsGrēks" filmēšanai un gatavojas lomai Jāņa Lūsēna Muzikālā teātra "Ars Nova" iestudētajā muzikālajā pasakā "Sniega karaliene" un audzina septiņus mēnešus veco atvasi.

Uz jautājumu, kā izdodas apvienot aktrises darbu ar maza bērniņa auklēšanu, Neja norāda, ka pagaidām šīs lietas izdodas apvienot itin labi, tomēr tuvākajā nākotnē aktrises ģimenes plānos ietilpst arī aukles meklēšana.

"Līdz šim tikām galā savējie - varējām ar mazā tēti un citiem radiem kombinēt laikus, bet izskatās, ka pienācis laiks, kad būs jāmeklē papildspēki," teic Neja.

Kas vieno Rozi un Baibu?

Sarunā ar portālu "Delfi" aktrise norāda, ka viņai brīžiem ir visai grūti darīt to, kas seriālā reizēm jādara dumpiniecei Rozei, taču kā abas - Rozi un Baibu - vienojošo īpašību aktrise min mērķtiecīgumu.

"Es kā Baiba cenšos Rozi attaisnot - viņai ir liels uzmanības trūkums, to viņa izjūt gan no puiša, kurā ir iemīlējusies, gan no vecāku puses. Viņai viss it kā ir, tomēr viņa cenšas uzmanību piesaistīt ar negācijām.

Tomēr man kā cilvēkam, tēlojot epizodē, kur vajadzēja kaut ko nozagt no Ulda Dumpja atveidotā varoņa kabineta, jutu pamatīgu diskomfortu. Kaut ko zagt? Man tas šķita nedabīgi," stāsta Neja.

"Reiz man kādā intervijā jautāja, vai, manuprāt, ir daudz tādu pusaudžu kā Roze. Toreiz teicu un arī tagad man kā Rozes lomas atveidotājai gribas pateikt - man tik ļoti gribētos, lai visi jaunieši būtu pieklājīgi un izglītoti," atklāta ir aktrise.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!