Foto: Publicitātes foto

Latvijas Leļļu teātris, kura vēsturiskajā ēkā Rīgā, patlaban notiek rekonstrukcijas darbi, no 1. oktobra iegūs vēl vienu pastāvīgu spēles laukumu Rīgas Latviešu biedrības nama Lielajā zālē, informēja teātra pārstāve Rūta Petrauska.

Viņa atzīmēja, ka pagājušā gada oktobrī kā Latvijas Leļļu teātra pagaidu spēles laukums tika atklāta Kamīnzāle biedrības nama pirmajā stāvā, kas uz visu remontdarbu laiku iznomāta tikai teātra vajadzībām un kurā izveidota mobilā skatuve un skatītāju sēdvietas.

Petrauska pavēstīja, ka patlaban izdevies rast risinājumu, lai izrāžu vajadzībām pielāgotu arī Rīgas Latviešu biedrības nama Lielo zāli, kam saņemts papildu Kultūras ministrijas (KM) finansējums 18 000 eiro apmērā mobilās elektrokabeļu, instalāciju un komunikāciju sistēmas izveidei. Pateicoties šai iespējai, no 1.oktobra Latvijas Leļļu teātra repertuārā atkal būs iespēja iekļaut Lielās zāles iestudējumus, ko jau teju gadu nav bijis iespējams izrādīt pandēmijas un telpu trūkuma dēļ.

Latvijas Leļļu teātra Lielo zāli Rīgas Latviešu biedrības namā atklās pandēmijas laika jauniestudējuma "Arturs un Apaļā galda bruņinieki" pirmizrāde 1.oktobrī un 2.oktobrī. Izrādi veidojis jaunais teātra štata režisors Edgars Niklasons, sadarbojoties ar dramaturģi Sandiju Santu, scenogrāfi un leļļu mākslinieci Evitu Bētu, mūzikas autoriem Mārtiņu Miļevski un Kasparu Bārbalu, gaismu mākslinieku Uldi Andersonu, kā arī izrādes aktieru komandu - Artūru Putniņu, Daci Vītolu, Lienīti Osipovu, Elīnu Bojarkinu, Anriju Sirmo, Matīsu Milleru un Rihardu Zelezņevu.

Teātra pārstāve norādīja, ka "Arturs un Apaļā galda bruņinieki" vēsta par četriem 6.klases skolēniem, kuri, dodoties ekskursijā uz viduslaiku mūra pils muzeju, aiz pārlieku lielas garlaicības iekļūst piedzīvojumos, kas uz visiem laikiem izmaina viņu dzīves un aizsāk galvu reibinošu cīņu par izkļūšanu no muzeja un savām baiļu sienām.

Oktobrī Latvijas Leļļu teātris piedāvās arī citas Lielās zāles izrādes - "Pēdu dzinējs Caps", "Brālītis un Karlsons, kas dzīvo uz jumta", "Naksitrallīši", "Un atkal Pifs", "Emīls un Berlīnes zēni".

Latvijas Leļļu teātris strādā dzeltenajā jeb daļēji drošajā režīmā, kas ļauj izrādes apmeklēt gan vakcinētām un pārslimojušām, gan testētām personām. Veicot testu jāņem vērā, ka gan pieaugušajiem, gan bērniem no 12 gadu vecuma derīgs būs tikai maksas tests, no kura tiek ģenerēts sadarbīgspējīgais sertifikāts.

Sertifikātu nav iespējams iegūt, veicot skolu skrīningu testus vai testu ar ārsta nosūtījumu. Pasākuma norises vietā tiek ievērota distance starp sēdvietām, un visiem skatītājiem no septiņu gadu vecuma jālieto sejas maskas. Biļetes uz Lielās zāles izrādēm nopērkamas visās "Biļešu paradīzes" tirdzniecības vietās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!