Foto: Kadrs no video

Jaunā Rīgas teātra (JRT) sociālo mediju kontos nedēļas nogalē publicēts ironisks video, kurā redzams, kā 2053. gadā veci, sirmi un klibi trupas aktieri dodas uz beidzot izremontēto un atjaunoto teātra mājvietu Lāčplēša ielā 25. Video var noskatīties JRT "Facebook" profilā.

Ar šo video JRT vēlas vēlreiz akcentēt nepieciešamību rast risinājumu teātra ēkas Lāčplēša ielā 25 ieilgušās rekonstrukcijas pabeigšanai.

Video redzams populārais kultūras žurnālists Andrejs Volmārs, kurš 2053. gadā veido sižetu par beidzot pabeigtās JRT ēkas atklāšanu, bet JRT trupas aktieri – veci, sirmi un klibi – jaunāko kolēģu pavadībā no pagaidu mājām Tabakas fabrikas telpās dodas uz Lāčplēša ielu. Tomēr, izrādās, viss nav tik vienkārši.

Kā norādīts JRT sociālo mediju kontos, video autori ir aktieri Jānis Skutelis, Gerds Lapoška, Ivars Krasts, Toms Harjo, Baiba Broka, Andris Keišs, Ritvars Logins, Jana Čivžele un Dāvids Pētersons. Video redzami arī Vilis Daudziņš, Kaspars Znotiņš, Guna Zariņa, Gundars Āboliņš, Regīnas Razuma un citi JRT aktieri. Turklāt, norādīts, ka šim video sekos turpinājums.

Kā vēstīts iepriekš, JRT būvprojekta izstrāde tika sākta 2018. gadā, bet būvniecība – 2020. gadā. Par JRT būvniecību noslēgts līgums ar pilnsabiedrību "SBSC" par 32,4 miljoniem eiro, tostarp paredzot indeksāciju jeb samaksu par būvdarbu sadārdzinājumu.

JRT ēkas Lāčplēša ielā rekonstrukcijas būvdarbi notiek saskaņā ar arhitektes Zaigas Gailes ieceri, un bija plānots, ka tie jāpabeidz 2022. gada nogalē. 2022. gada pavasarī tika paziņots, ka termiņš tiek pārcelts uz 2023. gada pavasari. Pagājušā gada rudenī pilnsabiedrība "SBSC" informēja VNĪ par to, ka tā kā "SBSC" trūkst darbinieku darba tempu kāpināšanai, tad objekts lietotājam var tikt nodots tikai 2023. gada augustā.

Jau ziņots, ka šī gada 2. februārī JRT darbinieki izsūtīja atklāto vēstuli valsts augstākajām amatpersonām ar aicinājumu iesaistīties un rast risinājumu teātra ēkas Lāčplēša ielā 25 rekonstrukcijai, kura "atspoguļo kopējo Latvijas valstij piederošo ēku būvniecības, rekonstrukcijas un pārraudzības procesu nesakārtotību." Tāpat teātra mākslinieciskais vadītājs Alvis Hermanis publiski paziņojis, ka teātris uzsāks streiku un neizrādīs jaunus iestudējumus, iekams nebūs atgriezies mājās Lāčplēša ielā 25.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!