Foto: PantherMedia/Scanpix
Otrdien, 23. aprīlī, plkst. 21 Kultūras akadēmijas teātra mājā "Zirgu pasts" notiks Dānijas laikmetīgās deju grupas "Kassandra Production" iestudējuma "Displacement" papildizrāde. Dānijas Kultūras institūts un 18. Starptautiskais Baltijas baleta festivāls apmeklētājiem šo izrādi piedāvā apmeklēt bez maksas, portālu "Delfi" informē festivāla rīkotāji.

"Rīdziniekiem un Rīgas viesiem piedāvājan papildu iespēju noskatīties dāņu laikmetīgās deju grupas "Kassandra Production" izrādi "Displacement", lai pēc iespējas vairāk skatītāju šo izrādi noskatītos un tvertu humora devu, ko sniedz izrāde. Pusstundas garumā dāņu dejotāju sniegums ievedīs skatītāju filozofiskās pārdomās par cilvēka identitāti, dzimumu un mentalitāti, vai mēs esam īstajā laikā, īstajā vietā un īstajā ķermenī," stāsta Baltijas baleta festivāla direktore Lite Beiris.

Izrādes fragments pieejams šeit.

No 19. aprīļa līdz 1. maijam jau astoņpadsmito reizi notiek viens no ievērojamākajiem notikumiem visā Latvijas kultūras dzīvē – Starptautiskais Baltijas baleta festivāls "No klasiskas līdz avangardam." Festivāls ir vienīgais baleta notikums Latvijā, kas pāris nedēļu garumā skatītājiem piedāvā pasaules klases dejotāju, horeogrāfu, baleta teātru un kompāniju priekšnesumus, apvienojot klasiskās tradīcijas ar laikmetīgo skatījumu.

No 25.aprīļa ar interaktīvo atrakciju "Krēsli" Sarānas pilsētas Theatre de la Tete Noire (Francija) viesosies Rīgā, Kuldīgā un Liepājā. Neatkārtojams dejas mākslas artistiskums un šarms ASV deju grupas "Step Afrika" izpildījumā būs skatāms 1. maijā Rīgas kongresu namā un 30. aprīlī Preiļu novada Kultūras centrā. Aizraujošākais un arī gaidītākais festivāla notikums – Galā koncerts, kas 29. aprīlī norisināsies Latvijas Nacionālajā operā, dejas mīļotājus ievedīs brīnišķīgā pasaules baleta zvaigžņu no Austrijas, ASV, Dienvidkorejas, Igaunijas, Krievijas, Latvijas, Lietuvas, Lielbritānijas, Ukrainas un Vācijas rotātā pasaulē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!