Foto: Publicitātes attēli

Latvijas Kultūras akadēmija no 1. līdz 10. jūnijam LKA teātra mājā "Zirgu pasts" (Dzirnavu ielā 46) rīko bakalaura programmas "Mākslas" Dramatiskā teātra aktiera un režijas mākslas apakšprogrammu absolventu festivālu, portālu "Delfi" informē pasākuma organizatori.

Šogad Latvijas Kultūras akadēmiju absolvēs apvienotais aktieru un režisoru kurss. Četros studiju gados jaunie mākslinieki režisoru asociētā profesora Mihaila Gruzdova un docentes Indras Rogas vadībā aktīvi un mērķtiecīgi ir parādījuši vēlmi un spējas papildināt profesionālo teātra mākslas telpu ar savu enerģiju un radošām idejām.

Studiju laikā topošie aktieri un režisori vienmēr centušies strādāt ansamblī, viens otru ierosinot un balstot, meklējot arvien jaunus veidus savu profesionālo uzdevumu veikšanai. Diplomdarba izrādēs viņi pierādīs savu māku ne tikai dažādās dramatiskā teātra lomās, bet – pirmo reizi akadēmijas vēsturē – arī kustību un deju izrādē "Mīlestības variācijas", atzīst akadēmijas rektors profesors Jānis Siliņš.

Plašākai publikai būs iespēja dažādās lomās ieraudzīt Lauru Atelsoni, Rūtu Dišleri, Anci Muižnieci, Alisi Polačenko, Lieni Mariju Sebri, Lauru Zundu, Pēteri Galviņu, Kristapu Ķeseli, Uldi Siliņu, Jurģi Spulenieku, Mārtiņu Upenieku, Kasparu Zāli, kā arī jaunos režisorus Paulu Prozoroviču, Viesturu Roziņu, Reini Suhanovu, Georgiju Surkovu, Jāni Znotiņu.

Jāatzīmē, ka jaunie aktieri jau atveidojuši lomas gan uz Dirty Deal Teatro un Ģetrūdes ielas teātra, gan arī uz Nacionālā un Dailes teātra skatuvēm, izmēģināti spēki arī TV un kino. Režisori jau debitējuši ar savām pirmajām izrādēm festivālā "Patriarha Rudens", Dirty Deal Teatro, kā arī Valmieras un Daugavpils teātrī.

Programma:

1., 2. Jūnijs, 18:00 – Gunāra Priedes "Pārventas hetēra", režisore Māra Ķimele

3. jūnijs, 18:00 – koncertizrāde "Mocartiāna", muzikālais vadītājs Roberts Hansons

4., 5.jūnijs, 18:00 – Pšemislava Voicešeka "Bogušs", režisori Indra Roga un Mihails Gruzdovs, scenogrāfs Oskars Dreģis

6. jūnijs, 18:00 – Gunāra Priedes "Pārventas hetēra", režisore Māra Ķimele

7. jūnijs, 18:00 – dejas izrāde "Mīlestības variācijas" (Artūra Maskata mūzika), horeogrāfi Rita Grīnfelde, Gunta Bāliņa, Iļja Vlasenko

8. jūnijs, 18:00 – izrāde pēc Hansa Kristiana Andersena darba motīviem "Īkstīte", režisori Jānis Znotiņš un Dana Čerņecova, scenogrāfs Oskars Točs

9. jūnijs, 18:00 – izrāde pēc Fjodora Dostojevska romāna motīviem "Puikas", režisori Indra Roga un Mihails Gruzdovs, scenogrāfs Oskars Točs

10. jūnijs, 20:00 – Rūdolfa Minga "Minga rēgi"*, režisors Lauris Gundars
* izrāde tiek spēlēta klubā "Depo" (Vaļņu iela 32, Rīga)

Aicinām skatīties un kopā padomāt par būtisko dzīvē un novēlēt jaunajiem atrast savu vietu zem teātra mākslas saules!

Biļetes var iegādāties Biļešu Paradīzes kasēs: www.bilesuparadize.lv.

Foto: ieskats Laura Gundara režisētās izrādes "Minga rēgi" mēģinājuma procesā


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!