Uzveduma "Karavāna. 19 dienas Takla Makana tuksnesī" pēdējās 5 izrādes notiks februāra beigās un marta sākumā, portālam "Delfi" pavēstīja "United Intimacy" pārstāvji.
Izrādes "Karavāna. 19 dienas Takla Makana tuksnesī" notiks 25., 26. un 27. februārī plkst. 19.00 un 1. un 2. martā plkst. 12.00 salonā "Grīvas Mēbeles", Daugavgrīvas ielā 31k – 3.

Izrāde ir vizuāli meditatīvs stāsts, kas veidota pēc austriešu ceļotāja Bruno Baumaņa grāmatas par ekspedīciju cauri Takla Makana tuksnesim. Skatītājus pārgājienā cauri tuksnesim ved gan aktieri, gan smilšu animācija, gan Uģa Vītiņa mūzika, gan īpaši izrādei veidoti karavānas maketi, kuri izrādes laikā tiek "atdzīvināti", filmēti un projicēti uz liela ekrāna.

Izrādes režisors - Andrejs Jarovojs. Izrādē piedalās Aigars Apinis, Edgars Samītis, Juta Vanaga. Mūzikas autors - Uģis Vītiņš. Telpas iekārtojuma un vizuālā tēla autore Ieva Kauliņa

Recenzijā par izrādi portālā "Delfi" Dita Eglīte raksta: "Visu izteiksmes līdzekļu kopums vedina iedziļināties un saprast, kādēļ cilvēks dodas tuksnesī meklēt tā dēvētās robežsituācijas. Taču paralēli tam, katrs no skatītājiem kaut kādā mērā arī iedziļinās sevī, klejo savos domu labirintos. Tāpat kā tas ar ceļotāju notiek tuksnesī, kad apkārt ir tikai smiltis un debesis, bet visa mantība uz muguras."

B. Baumanis (dz. 1955.) ir viens no mūsdienu ievērojamākajiem pasaules apceļotājiem, kurš veicis vairāk nekā 90 izaicinošas ekspedīcijas visos pasaules kontinentos, tostarp arī Sahāras tuksnesī, Gobi tuksnesī, Tibetā, Jaungvinejā, Austrālijā, Kenijā, Ugandā, Aļaskā, Indonēzijā, Malaizijā u.c.. B. Baumanis ir pirmais eiropietis, kas kājām šķērsojis Takla Makanu – lielāko vienlaidu smilšu tuksnesi pasaulē.

Takla Makans ir lielākais vienlaidu smilšu tuksnesis pasaulē. Tulkojumā no arābu valodas "takla makan" nozīmē "ceļš bez atgriešanās". Pirmais, kurš vairāk nekā pirms 100 gadiem uzdrošinājās šķērsot Takla Makanu, bija zviedru ceļotājs Svens Hedins. Lai gan viņa vadītā karavāna aizgāja bojā, tieši šis pārgājiens padarīja viņu par leģendāru pētnieku un ceļojumu rakstnieku.

2000. gadā Bruno Baumanis atkārtoja Svena Hedina ekspedīcijas maršrutu un pieredzēto dokumentēja grāmatā "Karavāna iet nāvē. Drāma Takla Makana tuksnesī".

Biļetes visās "Biļešu Paradīzes" kasēs un internetā: www.bilesuparadize.lv.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!