Foto: AP/Scanpix
Vairāk nekā divi tūkstoši mītiņa dalībnieku svētdien pulcējās Novosibirskas Operas un baleta laukumā, lai pieprasītu jaunā operas direktora Vladimira Kehmana atbrīvošanu no amata, atlaistā direktora atjaunošanu amatā un atgriešanos pie atceltā repertuāra, ziņo aģentūra "RIA Novosti".

2014. gada decembrī Novosibirskas Opera un balets piedzīvoja Riharda Vāgnera operas "Tanheizers" pirmizrādi. Režisora Timofeja Kuļabina versijā Tanheizers transformējas par erotiskās filmas režisoru, bet Jēzus Kristus kļuva par erotiskās filmas varoni.

Šāda izrāde izraisīja lielu rezonansi, kurai drīzumā sekoja arī operas direktora Borisa Mezdriča atlaišana, un viņa vietā tika iecelts Vladimirs Kehmans.

Jaunais operas direktors nekavējoties paziņoja, ka Novosibirskas Opera un balets atgriezīsies pie klasiskā repertuāra.

Kā vēsta Novosibirskas policijas pārstāvji, mītiņš norisinājies bez starpgadījumiem.

Savukārt sociālajā portālā "Twitter" vairāki mītiņa atbalstītāji norāda, ka tā ir sava veida cīņa pret cenzūru Krievijā.




Novosibirskas Operas un baleta teātra muzikālais vadītājs un galvenais diriģents Ainārs Rubiķis paziņojis, ka uzņemas visu atbildību par skandalozo Riharda Vāgnera operas "Tanheizers" iestudējumu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!