Foto: Publicitātes foto
Talantīgā operdziedātāja Igora Martaka traģiskā bojāeja radījusi būtiskas izmaiņas arī Daugavpils teātra plānos, informēja Daugavpils teātra sabiedrisko attiecību speciāliste JutaValaine.

Ņemot vērā traģēdiju, kas saistāma ar galvenās - Mistera Ikss - lomas izpildītāja Martaka aiziešanu mūžībā, oktobrī plānotais Imres Kalmana operetes "Cirka princese" iestudējums "Mistera Ikss noslēpums" tiek pārcelts uz novembri.

Daugavpils teātra valdes priekšsēdētājs un mākslinieciskais vadītājs Oļegs Šapošņikovs atzīst, ka nav tik vienkārši atrast citu galvenās lomas izpildītāju, bet dzīve rit uz priekšu un teātris no saviem plāniem neatsakās. Patlaban ir jau divi lomas pretendenti, abi - no Maskavas, un tiek saskaņoti viesmākslinieku darba grafiki.

Kalmana operetes iestudējumu Daugavpils teātrī nolemts veltīt Martaka piemiņai.

Saistībā ar izmaiņām Daugavpils teātra plānos no novembra uz 2016.gada janvāri tiek pārcelta arī iestudējuma "Bīstamais pagrieziens", režisors - Juris Jonelis, pirmizrāde.

Kā jau iepriekš izskanējis, Daugavpils teātris jauno sezonu atklās 11.septembrī ar Vasīlija Sigareva komēdijas "Krievu loto" iestudējumu ar nosaukumu "Zudušu laimi meklējot" Mihaila Mamedova režijā. Šosezon daugavpiliešiem jau labi pazīstamais viesrežisors no Maskavas iestudē arī Daugavpils teātra aktrises Veras Hramņikovas benefici - Dž.Patrika lugu "Dārgā Pamela", kuras pirmizrāde gaidāma gada izskaņā.

Kopš pagājušā gada Daugavpils teātri intensīvi sadarbojas ar baltkrievu kolēģiem - divi solisti no Baltkrievijas Valsts akadēmiskā muzikālā teātra piedalīsies operetes iestudējumā, turklāt starp abiem teātriem tiek organizēta aktīva viesizrāžu apmaiņa, un jau septembrī Minskas kolēģi Daugavpils skatītājiem piedāvās koncertprogrammu "Operetes brīnumainā pasaule", oktobrī - izrādi bērniem "Zelta cālēns" un baletu "Tūkstoš un viena nakts", bet decembrī Ziemassvētkiem un Jaunajam gadam veltītus iestudējumus. Savukārt Minskā būs iespējams noskatīties tādas Daugavpils teātra izrādes kā "Kazanova. Henrieta. Venēcija.", "Leo - mazais lauva", "Teātra direktors" un "Dāmu paradīze".

Pēc vairāku gadu pārtraukuma oktobrī Daugavpils teātris viesosies Liepājas teātrī, skatītājiem piedāvājot mūziklu bērniem "Leo - mazais lauva" un tautas komēdiju "Īsa pamācība mīlēšanā".

Šajā sezonā Daugavpils teātrī strādāt atgriezīsies režisores Paula Pļavniece un Lucina Sosnovska, iestudējot klasikas darbus. Jāpiebilst, ka abu režisoru iestudētās izrādes - gan "Svešie svētki", gan "Pie mums viss kārtībā" - guvušas kritiķu atzinību, tiekot nominētas "Spēlmaņu nakts 2015" balvai vairākās kategorijās.

Pagājušo sezonu Šapošņikovs vērtēja kā ļoti veiksmīgu, jo tā aizvadīta bez nevienas radošās neveiksmes, turklāt pirmo reizi teātra vēsturē Daugavpils teātrim ir tik daudz "Spēlmaņu nakts" nomināciju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!