Foto: Publicitātes foto
Vidzemes koncertzālē "Cēsis" sestdien, 18. februārī plkst. 19.00 viesosies Latvijas Operetes fonda trupa ar Paula Abrahama krāšņo, stilistiski daudzveidīgo opereti "Balle Savojā", portālu "Delfi" informē Operetes fonda pārstāvji.

Lomās solisti: Anta Jankovska (Itālija), Nauris Indzeris, Marlēna Keine, Emīls Kivlenieks, Irma Pavāre, Inese Jasmane-Rūrāne, Jānis Kirmuška, Aldis Siliņš, Klāvs Mellis. Izrādē piedalās arī dejotāji, koris un Operetes orķestris diriģenta Normunda Vaiča vadībā.

Izrādi veidojuši diriģents Normunds Vaicis, režisors Gundars Silakaktiņš, horeogrāfs Alberts Kivlenieks, scenogrāfs Ivars Noviks, kostīmu māksliniece Jurate Jurjāne-Silakaktiņa.

Operetes "Balle Savojā" pirmizrāde Berlīnē, ko skatījās viss valsts krējums, toreiz sacēla īstu furoru, un arī mūsdienās izrādi bauda skatītāji visā pasaulē. Šajā jauneklīgajā, enerģijas un dejisku ritmu piesātinātajā operetē romantiski valši mijas ar džeza stilistiku un tango, būtisks izrādes komponenets ir krāšņie tērpi un pilnasinīga dzīvesprieka dzirksts, iestudējumu raksturo tā veidotāji.

Par Eiropas Geršvinu dēvētā, Ādolfa Hitlera laikā no Vācijas izraidītā komponista Paula Abrahama operete "Balle Savojā" ir jaunā režisora Gundara Silakaktiņa režijas veikums daudzveidīgajā un kolorītajā operetes žanrā, un tā stāsta par jauna laulātā pāra amizantajiem piedzīvojumiem pēc medusmēneša; par to, kā sieviete, kas ir sava vīra ēnā, kļūst par patstāvīgi lemjošu personību.

Biļetes uz viesizrādi nopērkamas visās "Biļešu paradīzes" kasēs un internetā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!