Foto: Reuters/Scanpix/LETA
Japāņu dejas kompānija "Moonlight Mobile Theater" radusi risinājumu, kā pandēmijas ierobežojumu laikā rādīt iestudējumus skatītājiem klātienē. Ikviens interesents var vērot izrādi, skatoties pa īpašām durvju spraugām – atslēgas caurumiem un lodziņiem pastam, raksta ārvalstu mediji.

"Moonlight Mobile Theater" saviem iestudējumiem izveidojuši īpašu apļveida dekorāciju, ap kuru skatītāji var sēdēt katrs savā nodalījumā un izrādi vērot caur durvju atslēgas caurumiem un pastam domātajiem lodziņiem.

"Mēs tīšām radījām nelielas spraugas, kas līdzinās pasta sūtījumu saņemšanai domātajām atverēm māju durvīs," stāsta Nabujoši Asai (Nobuyoshi Asai), teātra mākslinieciskais direktors un horeorgrāfs. Viņš skaidro, ka ierobežojošais, šaurais skats ļauj apmeklētājiem pilnvērtīgāk izbaudīt izrādi.

"Moonlight Mobile Theater" šāda veida iestudējumus sāka rādīt 2020. gada decembrī un pirmās 12 izrādes tika izpārdotas pilnībā. Vienlaikus izrādi var noskatīties 30 cilvēku.

Lai gan šāda veida izrādes nav finansiāli pārāk ienesīgas, Asai uzskata, ka tik un tā šāda tikšanās ar skatītājiem klātienē ir ļoti nozīmīga.

"Ja mēs to nedarīsim, māksliniekiem nebūs iespējas dejot un uzstāties," saka horeogrāfs. Viņš uzskata – šis ir veids, kā skatītājiem pakāpeniski atgriezties atpakaļ teātros.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!