Foto: Publicitātes foto
Covid-19 pandēmijas ieviesto ierobežojumu dēļ organizatoriem nāksies anulēt daļu biļešu uz Maskavas Nāciju teātra viesizrādi – Alvja Hermaņa iestudējumu "Gorbačovs", portālam "Delfi" pavēstīja festivāla "Zelta maska" rīkotāji no "Art Forte".

Kā norāda organizatori, sekojot valdības rīkojumam par ārkārtējo situāciju, vēl pirms šī paziņojuma pilnībā izpārdotajās izrādēs puse no zāles sēdvietām ir jāatbrīvo. Kā iepriekš minēts Maskavas Nāciju teātra viesizrādes plānotas Dailes teātra Lielajā zālē 21. un 22. oktobrī festivāla "Zelta maska Latvijā" programmā.

Uz abām izrādēm tiek anulētas biļetes 02., 2., 4., 6., 8., 10., 12., 14., 16., 19., 21. un 23. rindā. Šādus noteikumus paredz vieta, kas uzņem savās telpās festivālu "Zelta maska Latvijā". Kā iepriekš ziņots, pēc jaunajiem ārkārtējās situācijas noteikumiem skatītāju zālē drīkst atrasties ne vairāk kā 60% no kapacitātes. Visiem skatītājiem jābūt derīgam Covid-19 vakcinācijas vai pārslimošanas sertifikātam. Pasākuma laikā jāvalkā maska.

Skatītājiem, kuru biļetes tiks anulētas, nauda par tām tiks atgriezta. Ja biļetes pirktas tiešsaistē, tad nauda tiks atskaitīta automātiski, savukārt tiem skatītājiem, kas biļetes pirkuši klātienē, jāvēršas "Biļešu paradīzes" kasēs vai jāsazinās pa e-pastu - natella@artforte.lv vai info@bilesuparadize.lv, sūtot biļešu kopijas un datus, lai varētu veikt naudas atgriešanu.

Organizatori atvainojas par sagādātajām neērtībām.

Alvja Hermaņa iestudējums "Gorbačovs" ir viena no gaidītākajām šā gada festivāla "Zelta maska Latvijā" viesizrādēm.

Iestudējums Maskavā pirmizrādi piedzīvoja pagājušā gada oktobrī. Tas atklāj pirmā un vienīgā PSRS prezidenta dzīvesstāstu – bērnību, jaunību, savas nākamās sievas sastapšanu, kāzas un ģimenes dzīvi. Par galvenajiem varoņiem abi aktieri pārvēršas pakāpeniski – pārģērbjoties un grimējoties izrādes laikā, kā arī pārejot uz abiem tēliem raksturīgo runas intonāciju un mīmiku. Lai maksimāli precīzi atainotu abu varoņu raksturus un rīcības motīvus, režisors un aktieri pētījuši dažādus vēsturiskos avotus, kā arī klātienē tikušies ar pašu Gorbačovu. Galvenajās lomās – Jevgēņijs Mironovs un Čulpana Hamatova.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!