Foto: LETA
Par Kongresu nama Jaunās zāles izmantošanu Gaļinas Poļiščukas "Teātra observatorijas" parāds sasniedzis piecus tūkstošus latu un tādēļ "Rīgas nami" lems par līguma laušanu ar "Teātra observatoriju", "DELFI Kultūra" pavēstīja "Rīgas nami" pārstāve Terēza Luksa.

"Lai paplašinātu Rīgas Kongresu nama sniegto pakalpojumu klāstu un papildinātu kultūras pasākumu spektru ar pastāvīgiem teātra mākslas pasākumiem, 2010. gada vasarā "Rīgas nami" aicināja pieteikties profesionālus neatkarīgos teātrus, lai Kongresu nama Jauno zāli perspektīvā izmantotu teātra mākslas pasākumiem.

Uz šo aicinājumu ar savu piedāvājumu sadarbībai atsaucās "Gaļinas Poļiščukas Teātra observatorija". Atbilstoši noslēgtajam līgumam, "Rīgas nami" un "Gaļinas Poļiščukas Teātra observatorija" vienojās par sadarbību, kur "Rīgas nami" nodrošina telpas, bet "Gaļinas Poļiščukas Teātra observatorija" nodrošina mākslinieciski augstvērtīgus un daudzveidīgu teātra iestudējumus, veicinot kultūras dzīves norišu daudzveidību Rīgas pilsētā, piesaistot skatītājus, īstenojot diferencētu biļešu cenu politiku, kā arī profesionālās teātra mākslas popularizēšanu un pieejamību plašam sabiedrības lokam un atbilstoši veicot arī telpu nomas, komunālos maksājumus," stāsta Luksa.

Taču 2010./2011. gada teātra sezona ir noslēgusies un, kā apliecina sarakstē "Gaļinas Poļiščukas Teātra observatorija" pārstāve, vasaras mēnešos izrādes Rīgas Kongresu nama Jaunajā zālē netiek plānotas, "Rīgas nami" pēc vairākiem atgādinājumiem un tikšanās ar pārstāvjiem, konstatējuši, ka sadarbības līguma nosacījumi 2011.gadā no "Galinas Poļiščukas Teātra observatorija" puses nav izpildīti gan attiecībā uz teātra jauniestudējumu skaitu, gan skatītāju piesaisti atbilstoši sadarbības līgumā paredzētajam, gan 2011.gadā neveikto maksājumu par telpu nomu un komunālajiem pakalpojumiem parāds jau pārsniedz piecus tūkstošus latu, tādēļ jau tuvākajās dienās "Rīgas nami" valde lems par iespējamo sadarbības izbeigšanu, nosūtot atbilstošu paziņojumu "Gaļinas Poļiščukas Teātra Observatorijai".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!