Foto: Publicitātes foto

Liepājas teātris no jaunās sezonas repertuāra izņēmis mūziklu "Pavasara atmoda". Pēc aktrises Ineses Jurjānes traģiskās nāves izrādi tik īsā laikā nebūtu iespējams reanimēt, turklāt izrādē nopietno veselības problēmu dēļ nebūtu varējis piedalīties arī aktieris Marģers Eglinskis, informēja Liepājas teātra direktors Herberts Laukšteins. Šo izrādi vēl bija paredzēts spēlēt tikai dažas reizes.

Mūzikla "Pavasara atmoda" vietā Liepājas teātris 18.septembrī piedāvās jauniestudējumu "Indulis un Ārija", bet 17.oktobrī - izrādi "Minhauzena precības". Biļetes uz "Pavasara atmodu" iespējams nodot atpakaļ Liepājas teātra kasē. Ar tām iespējams apmeklēt arī attiecīgajā datumā paredzēto izrādi.

Pārējās izrādēs, kurās bija paredzēts spēlēt abiem traģiski bojā gājušajiem aktieriem - Inesei Jurjānei un Uldim Stelmakeram - ir atrasti citi lomu atveidotāji.

Pudiķa lomā jauniestudējumā "Indulis un Ārija" iejutīsies Egons Dombrovskis, izrādē "Šikās kāzas" Dafnes lomā pēc dekrēta atvaļinājuma varētu atgriezties Ilze Trukšāne, kura jau iepriekš šo lomu ir atveidojusi. Izrādē "Hanana" Astrīdas lomā iejutīsies Sigita Jevgļevska, "Sprīdītī" pamātes lomu varētu atveidot Signe Ruicēna, bet "Minhauzena precībās" Kaina kundzi atveidos Anda Albuže.

Jau ziņots, ka Liepājas teātra aktieri Inese Jurjāne un Uldis Stelmakers 10. augustā noslīkuši jūrā pie Bernātiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!