Foto: Publicitātes foto

No 23. līdz 25. februārim Valmieras drāmas teātris pēc sešu gadu pārtraukuma viesosies Liepājas teātrī ar trim dažādiem iestudējumiem - "Krāsainās pasakas", "Ķiršu dārzs" un "Eldorado". Savukārt martā Liepājas teātris ar savām izrādēm brauks pie Valmieras skatītājiem, portālu "Delfi" informē teātra pārstāvji.


Ceturtdien, 23. februārī plkst. 11.00 un 14.00 Valmieras teātris iepriecinās īpaši skolēnus un studentus. Izrāde pēc Imanta Ziedoņa "Krāsainas pasakas" motīviem izrāde "Krāsainās pasakas", ir piemērota skolēniem no sešu gadu vecuma. Izrāde režisora Viesturs Meikšāna režijā ir piemērota ne tikai bērniem, skolēniem un studentiem, bet arī pieaugušajiem. Izrāde ar zināmu humora devu, dinamisku un spraigu stāstījumu ieskicē vairākas Imanta Ziedoņa pasakas.

Izrāde ir tapusi, aktieriem spēlējoties ar tekstu un meklējot impulsu, kas dzejniekam Imantam Ziedonim palīdzējis radīt krāsainās fantāzijas. Režisors visas pasakas veidojis kā TV raidījumus – ziņu izlaidumus, jubilāru godināšanu, tiešraides un laika ziņas, kuros nepārtraukta jautrība un mīļums sagādās pārsteigumus un atpazīšanas prieku gan bērniem, gan pieaugušajiem.

Izrādē piedalās: Mārtiņš Meiers, Oskars Morozovs, Inese Ramute, Ivo Martinsons, Dace Eversa, Inga Siliņa, Māris Bezmers, Elīna Vāne, Kārlis Neimanis, Māra Vīgante.

Izrāde nominēta 2010./2011. gada "Spēlmaņu nakts" balvai trijās nominācijās "Gada izrāde bērniem vai jauniešiem", "Gada muzikālās partitūras autors dramatiskajā izrādē" (M. Meiers), "Gada kustību māksliniece" (L.Mīļā).

Piektdien, 24. februārī plkst. 19.00 Antona Čehova "Ķiršu dārzs", režisors Oļģerts Kroders. Šī izrāde tapusi 2009. gadā, vēl arvien ir stabila VDT repertuāra izrāde, viena no Krodera "Zelta fonda" izrādēm.

Raņevskas muiža ar brīnišķo ķiršu dārzu ir ieķīlāta, bet pati saimniece sapņo tikai par atgriešanos pie mīļākā Parīzē. Tikmēr pārējie muižas iemītnieki kārto katrs savu dzīvi kā prot, rīcības vietā izvēloties izklaides, un dārzu izciršanai nopērk tieši tas, uz kura glābiņu bija cerēts.

Lomās: Ieva Puķe, Inga Siliņa, Elīna Vāne, Tālivaldis Lasmanis, Krišjānis Salmiņš, Kārlis Neimanis, Agris Māsēns, Skaidrīte Putniņa, Oskars Morozovs, Māra Mennika, Rihards Rudāks, Aigars Apinis, Ivars Vanags, Terēza Lasmane, Ruta Birgere, Regīna Devīte, Māris Bezmers.

Izrāde nominēta 2008./2009. gada "Spēlmaņu nakts" balvai septiņās nominācijās - "Gada dramatiskā teātra izrāde", "Gada režisors", "Gada aktrise" (I. Puķe), "Gada aktieris otrā plāna lomā" (R.Rudāks), "Gada jaunie skatuves mākslinieki" (I. Siliņa, K. Neimanis).

Sestdien, 25. februārī, plkst. 18.00 Liepājas teātrī varš noskatīties Alvja Lapiņa "Eldorado", režisors Varis Brasla. Alvja Lapiņa luga ir saldais ēdiens tiem, kam patīk izrādes ar humora dzirksti. Izrādes notikumi liek pasmaidīt, paraudzīties uz likstām, ar kādām sastopas izrādes varoņi.

Divi uzņēmīgi veči gatavi sameklēt turpat pie mājas ezermalā mistisko laimes zemi Eldorado, kur ikviens ātri var tikt pie laimes un bagātības. Naudas kalšanas plānos viņi paredz gan audzēt visēdājas sliekas, gan gleznot skaistu sieviešu aktus, gan mācīt kaķus apmeklēt mazmājiņu. Ja tikai tie laikabiedri netraucētu!
Lomās: Dace Eversa, Tālivaldis Lasmanis, Januss Johansons, Baiba Valante, Aigars Vilims, Terēze Lasmane, Mārtiņš Meiers.

Izrāde nominēta 2009./2010.gada "Spēlmaņu nakts" balvai "Gada aktieris" (T. Lasmanis).

Biļetes uz Valmieras teātra viesizrādēm Liepājā var rezervēt Liepājas teātra kasē (tālr. 63422406, 26117999), VDT kasē tālr. 64207335, kā arī visās "Biļešu paradīzes" kasēs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!