Foto: Jānis Amoliņš

Pēc sezonas labākās izrādes titula iegūšanas "Spēlmaņu nakts" ceremonijā 23. novembrī, "Dirty Deal Teatro" iestudējums "Dvēseļu utenis" piedzīvojis jaunu skatītāju intereses vilni un šobrīd repertuārā esošās izrādes ir pilnībā izpārdotas līdz pat nākamā gada 21. janvārim, liecina informācija "Biļešu paradīzes" tirdzniecības tīklā.

"Izrāde "Dvēseļu utenis" arī pirms uzvaras "Spēlmaņu naktī" bija skatītāju iecienīta un tai bija labi biļešu pārdošanas rādītāji. Protams, pēc balvu saņemšanas ir uzrāviens, līdzīgi kā tas ir bijis ar iepriekšējo gadu "Spēlmaņu nakts" uzvarētājiem," sarunā ar "Delfi" saka "Dirty Deal Teatro" sabiedrisko attiecību speciāliste Māra Uzuliņa.

Uz jautājumu, vai, ņemot vērā skatītāju pieprasījumu, drīzumā varam gaidīt papildizrāžu izziņošanu, "Dirty Deal Teatro" pārstāve, saka, ka pašlaik tiekot plānots jaunais repertuārs, un, protams, skatītāju interese un izrādes uzvara "Spēlmaņu naktī" tikšot ņemta vērā.

Atgādinām, ka 23. novembrī notikušajā "Spēlmaņu nakts" ceremonijā dramaturģes Justīnes Kļavas un režisores Ingas Tropas veidotā izrāde "Dvēseļu utenis" saņēma divas balvas – "Labākā mazās formas izrāde" un "Gada labākā izrāde". Šī ir pirmā reize, kas galveno balvu saņēmis neatkarīgajā teātrī veidots iestudējums.

Jau vēl pirms "Spēlmaņu nakts" izrādi "Dvēseļu utenis" novērtējuši starptautiskie eksperti, piešķirot tai savu simpātiju balvu.

Izrāde vēsta par sešiem Latvijā dzīvojošiem studentiem, kuru likteņus izšķir nevis valsts ģeopolitiskā atrašanās vieta starp rietumiem un austrumiem, bet gan šīs paaudzes atrašanās laikā starp sabiedrībā neatrisinātiem pagātnes konfliktiem un neziņu par nākotni.

Izrādē piedalās aktieri: Klāvs Mellis, Āris Matesovičs, Reinis Boters, Anastasija Rekuta-Džordževiča, Igors Šelegovskis, Ance Strazda; projekta menedžere - Ance Strazda; mūzikas autors - Jēkabs Nīmanis; scenogrāfe, māksliniece - Pamela Butāne; gaismu mākslinieks - Jānis Sniķers, videomāksliniece - Austra Hauks.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!