Foto: Monta Tīģere
Teātra apvienība "PERFOrācija" februārī ar izrādi-darbnīcu bērniem "Plastmasas huligāni" dosies vairākās bezmaksas viesizrādēs uz Latgali. Izrāde veidota pēc Agneses Vanagas grāmatas "Plastmasas huligāni" motīviem, portālu "Delfi" informē teātra apvienības pārstāvji.

Izrādes notiks 7. februārī pulksten 13. 30 Rēzeknes Tehnoloģiju akadēmijā, 8. februārī pulksten 12.00 – Kārsavas Kultūras namā, bet pulksten 15.00, Zilupes Tautas namā. Savukārt 9. februārī pulksten 12.00 iestudējums tiks rādīts Daugavpils novada Kultūras centrā "Vārpa".

Izrāde "Plastmasas huligāni" stāsta par divu apņēmīgu brāļu cīņu ar plastmasas maisiņiem. "Tie ir visur – uz ielām tēlo mazus ežus, peldas okeānos kā medūzas un slēpjas kokos kā putni. Viņu mazās mikrodaļiņas jautri dzīvojas mūsu vēderos. Viņi ir plastmasas maisiņi. Mums katram tie saburzīti un nepieskatīti guļ kādā atvilknē vai krājas maisiņu maisiņos. Viņiem tur ir garlaicīgi un kādā brīdī, kad tie kļūst pavisam nevajdzīgi un aizmirsti, sāk darīt blēņas. Bet kas būtu ja mēs par viņiem rūpētos tā pat kā rūpējamies par sevi vai sev tuvajiem?" raksta izrādes veidotāji.

Sadarbībā ar "Plastmasas pārstrādes studiju" izrāde reizē ir arī darbnīca, kurā skatītājiem kopā ar aktieriem ir iespēja pārstrādāt plastmasas atkritumus, dodot tiem otro iespēju jeb jaunu formu.

Izrādes radošajā komandā ir apvienības "PERFOrācija" mākslinieces Pamela Butāne un Beatrise Zaķe, aktieri Elizabete Skrastiņa, Rihards Zelezņevs un Kārlis Tols, kostīmu māksliniece Inga Siliņa.

Izrāde paredzēta pirmskolas un sākumskolas vecuma bērniem un viņu vecākiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!