Foto: Publicitātes foto

Pēc mēneša, 26. februārī, uz Latvijas Nacionālā teātra Jaunās zāles skatuves pirmizrādi piedzīvos Pētera Krilova režisētā izrāde "Mollija saka jā!", kas ir Džeimsa Džoisa "Ulisa" 18. nodaļas iestudējums. Galvenajā - Mollijas - lomā iejutīsies Marija Bērziņa.

Kā ziņo izrādes veidotāji, tad nav zināms, vai Džoisa "Uliss" vispār kādreiz ir bijis iestudēts, taču pavisam noteikti ir zināms, ka vismaz Baltijas valstīs tas līdz šim nav noticis.

"Nav liela māksla pateikt, ka Džeimsa Džoisa "Uliss" ir lielvalsts. Pat gandrīz kontinents. Daži to lasa gadiem, citi apceļo kājām nepārtraukti, vēl citi, kā mēs, (izrādes veidotāji) aizskrien uz vienu no 18 nodaļām un priecīgi par to stāsta citiem. Rakstnieks Dzintars Sodums ir piešķīris visiem latviešiem bezmaksas vīzu uz Ulisu augstākās klases tulkojumā.

Stāsts par Molliju ir stāsts par sievieti, kuras galvā haotiski, paradoksāli, spilgti, brīžiem melīgi, bet brīžiem līdz pēdējam dvēseles plikumam skarbi un neķītri lēkā viņas dzīves kumosi, " stāsta izrādes režisors Pēteris Krilovs.

Scenogrāfe un kostīmu māksliniece ir Kristīne Ābika, video un digitālo instalāciju autors - Voldemārs Dūdums, izrādē būs dzirdams Jāņa Līdes muzikālais noformējums, bet gaismu māksliniece ir Lienīte Slišāne.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!