Foto: Publicitātes attēls

Ceturtdien, 15. oktobrī, Mencendorfa namā pirmizrādi piedzīvos vairāk nekā divtūkstoš gadus sens mīlestības apliecinājums dzejā, ko latviešu valodā interpretēs aktieri Andris Bulis un Maija Arvena.

Kā "Delfi" informēja iestudējuma veidotāji, dzejas izrādes "Dziesmu dziesma" pamatā ir viena no Vecās Derības grāmatām – Augstā dziesma, kas ir mīlas dzejas virknējums, piedēvēts Zālamanam. "Izrādes iestudējums ir kā himna mīlestībai, kurā iesaistītie mūziķi, scenogrāfija un horeogrāfija pauž tās simbolisko nozīmi," vēsta iestudējuma autori.

Izrādes režisore ir Nadīne Bokovikova, kura iecerējusi "atsegt oriģinālteksta pamatideju šodienas cilvēka tempam un ikdienas izjūtai, izsakot mīlestības virsvērtības, kas saglabājas sakrālas pāri laikiem, situācijām un estētiskās gaumes nomaiņām".

"Augsto dziesmu" latviešu valodā atdzejojis Knuts Skujenieks, bet krievu valodā izmantots 19. gadsimtga teksta sinodālais tulkojums, ko viens otram lasa galvenie varoņi Viņš un Viņa.

Izrādē piedalās divas mūziķes: Alisa Klimanska (flauta) un Natālija Grigoroviča-Skarbinika (vijole), kā arī armēņu dziedātāja Asmika Bagojana.

"Iestudējuma mērķis ir veicināt skatītāju emocionālu līdzpārdzīvojumu un empātiju. Aktualizējot literāri bagātīgu, simbolisku tekstu, tiek atklāts mīlestības kristāliskais dzidrums, kas savieno sievieti un vīrieti garīgajā pasaulē," raksta iestudējuma veidotāji.

Iestudējumu varēs noskatīties Mencendorfa namā, Grēcinieku ielā 18 (ieeja no Kungu ielas), Rīgā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!