Foto: Publicitātes attēls

Jaunā Rīgas teātra Lielajā zālē 21. novembrī pirmizrādi piedzīvos Alvja Hermaņa veidotā izrāde "Baltais helikopters". Galvenajā lomā – pasaulslavenais baletdejotājs Mihails Barišņikovs.

Izrādes sižets balstīts patiesos notikumos un stāsta par iepriekšējā Katoļu baznīcas pāvesta – Benedikta XVI – noslēpumaino atkāpšanos no amata.

Benedikts XVI jeb Jozefs Racingers ir pirmais pāvests, kurš pēdējo 600 gadu laikā pameta savu posteni dzīves laikā. Līdz šim bija pašsaprotami, ka šis amats tiek pildīts līdz pat nāves brīdim. Oficiālā atkāpšanās versija par veselības problēmām ne visiem šķiet pārliecinoša. Ir arī citas versijas. Astoņi gadi, kuru laikā Racingers pavadīja pāvesta krēslā (no 2005. līdz 2013. gadam), sakrita ar visiem tiem jaunajiem izaicinājumiem un jautājumiem, ar kuriem mūsu civilizācija tika konfrontēta 21. gadsimta sākumā un atbildes uz kuriem joprojām nav atrastas.

Lugas autors un režisors – Alvis Hermanis. Jozefa Racingera/ Benedikta XVI lomā – Mihails Barišņikovs, Pāvesta sekretārs – Kaspars Znotiņš, Māsa Tabiana – Guna Zariņa. Scenogrāfe un kostīmu māksliniece – Kristīne Jurjāne.

Izrāde pamatā ir angļu valodā (daļēji itāļu, poļu un latīņu valodās) ar simultāno tulkojumu uz latviešu un krievu valodu.

Novembrī un decembrī JRT repertuārā ir 10 izrādes, kuras visas ir izpārdotas. Izrādes "Baltais helikopters" ir ieplānotas arī februārī. Tirdzniecību uz februāra izrādēm tiks uzsākta decembra sākumā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!