Foto: Publicitātes foto

Šī gada 26. janvārī Rīgas cirkā pirmizrādi piedzīvos teātra trupas "Kvadrifrons" izrāde-detektīvs bērniem "Perturbons", kuras režisore ir Paula Pļavniece. Izrādes tekstu radījuši "Kvadrifrons" pārstāvji Klāvs Mellis un Ance Strazda, bet dziesmu tekstus sarakstījusi dzejniece Inese Zandere, portālu "Delfi" informē izrādes producente Marta Kraujiņa.

Esat pamanījuši, ka sabiedriskais transports vairs neiet pēc grafika? Vairākos dzīvokļos pēkšņi izdziest gaisma, un, kad tā atkal iedegas, virtuves sienas ir biezā slānī klātas ar siekalām! Suņi negrib ēst no savām bļodiņām, bet gan šķīvjiem uz galda! Dažās grāmatās sākuši dzīvot taureņi, un no mūsu sētnieka auss šorīt izkrita kanēļmaizītes izmēra gliemezis. Pie visa vainīgs Perturbona perēkļa pūznis!

Kas ir Perturbons? Tas ir kas vēl noslēpumaināks un biedējošāks par vakcīnām, tārpu vēderā un vidusauss iekaisumu reizē. Perturbons ne tikai rada normālās gaitas traucējumus mūsu pasaulē, rausta internetu un atšālē kolu, bet ir saistīts arī ar "Kvadrifrona" stiprākā, priecīgākā un atsperīgākā kolēģa pazušanu, tāpēc "Kvadrifrons" aicina sākumskolas vecuma bērnus un viņu vecākus pievienoties kārtības ieviešanas, Perturbona apturēšanas un kolēģa atbrīvošanas misijā. Ir jāapvieno spēki, kamēr Perturbons nav pārņēmis visu pasauli!

Izrādē piedalās aktieri Klāvs Mellis, Ance Strazda, Reinis Boters, Āris Matesovičs. Tekstu radījuši Klāvs Mellis un Ance Strazda. Teksta redaktore un dzejoļu autore ir Inese Zandere, komponists – Uldis Sniķers, gaismu mākslinieks – Jānis Sniķers. Scenogrāfiju veidojusi Austra Hauks. Tērpu māksliniece – Berta Vilipsone. Horeogrāfe – Katrīna Albuže.

Izrāde paredzēta sākumskolas vecāku bērniem un viņu vecākiem.

Biļetes pieejamas "Kvadrifrona" mājaslapā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!