Foto: Publicitātes foto

"Dirty Deal teatro" 7. un 10. jūnijā, plkst.19:00 notiks pirmizrāde laikmetīgās dejas izrādei "Kas ir Zeir?", kurā satiekas divi daudzsološi jaunie mākslinieki – horeogrāfe Kristīne Vismane un scenogrāfs Rūdolfs Baltiņš, portālu "Delfi" informē Latvijas Jaunā teātra institūta (LJTI) pārstāvji.

Šinī izrādē lomas mainās un scenogrāfs Rūdolfs Baltiņš kļūst par horeogrāfu, bet Kristīne – par dejotāju. 16. jūnijā izrādi varēs noskatīties arī Laikmetīgās dejas festivāla "Laiks dejot" ietvaros.

Viss aizsākās ar vienkāršu pētījumu "Zeir" - spēli, kurā rezultāts ir mazsvarīgs. Nozīmīgs bija process. Uz skatuves Kristīne no diktofonā ierakstīta nejauša garāmgājēja stāsta radīja horeogrāfiju, ko papildināju ar mūziku, gaismu un kostīmiem, pamazām atšifrējot publikai dejas izrādes tapšanas procesu. Taču process noveda pie neplānota eksistenciāla jautājuma: "Kas (pie velna) ir ZEIR?"

Kristīne Vismane ir jauna dejotāja un horeogrāfe, kas pērn absolvējusi Latvijas Kultūras Akadēmiju un ir jau vairāku pamanāmu dejas projektu autore. 2011. gada decembrī Kristīne veidoja pašironisku solo darbu"Zeir" LJTI projektā "Jaunie nāk!", kas kļuva par pamatu šai izrādei, kurā Kristīne dejos kopā ar scenogrāfu Rūdolfu Baltiņu.

Rūdolfs Baltiņš ir topošais scenogrāfs, kas piedalījies vairākās scenogrāfijas izstādēs, tai skaitā Prāgas Scenogrāfijas kvadriennālē 2011. gadā. Rūdolfs veidojis telpas iekārtojumu un gaismas partitūru virknei jaunā režisora Jurija Djakonova izrāžu.

Biļetes uz izrādi maksā 5 lati (studentiem, skolēniem, pensionāriem - 3 lati) un nopērkamas "Biļešu paradīzē", kā arī pirms izrādes "Dirty Deal Teatro".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!