Foto: Publicitātes foto
7. februārī savu pirmizrādi piedzīvos pirmā Latvijā iestudētā ēnu deju teātra izrāde "Ēnas nāk gaismā!". Izrādi neatkarīgajā teātrī "Skatuve" iestudējuši režisori Līva Gudule un Mārtiņš Līdaks kopā ar biedrību "Happy Dance Studio".

Izrādes veidotājis par izrādi stāsta sekojošo: "Šis ir stāsts par to, kā cilvēks uztver un iztēlojas apkārtējo pasauli, zaudējot robežas starp realitāti un iedomāto. Cilvēkam piemīt vairākas ēnas, un katrai no tām var būt savs raksturs un veidols. Dažreiz ēnas palīdz, dažreiz traucē, dažreiz nedaudz mulsina vai pat plosa.

Un tas nav nekas neparasts. Dejas izrāde ir miera, saskaņas un harmonijas meklējumi starp dažādām pasaulēm, starp indivīda fantāzijām un sajūtām."

Izrāde, kuru veidojusi biedrības "Happy Dance Studio" vadītāja un deju pasniedzēja Līva Gudule kopā ar deju pasniedzējiem Mārtiņu Līdaku, Nauri Narvaišu un Nadeždu Beļajevu, multimediju mākslinieci Annu Meldrāju un specefektu meistaru Rūdolfu Grūbi, aicina skatītājus doties sirreālā ceļojumā caur ierastām ikdienas situācijām.

"Ēnu deju teātris ir jauns izteiksmes veids, kas skatītājam vēl neredzētā formātā ļauj dzīvot līdzi stāstam. Sintezējot vairākus mākslas elementus, kā deju, multimedijus, teātri un dažādas gaismu spēles, "Happy Dance Studio" deju izrādei pievieno papildu dimensiju - ēnu pasauli.

Ēnas, gan dzīvojot savu dzīvi, gan mijiedarbojoties ar dejotājiem, atklāj skatītājiem citādu domu, sajūtu un laika gammas. Izrādē tiek atainota nemitīga saspēle starp divām pasaulēm: fantāziju un realitāti, ārēji redzamo un sevī slēpto, pārspīlēto un pieticīgo.

"Happy Dance Studio" dejotāji izdejo gan ēnu, gan reālu cilvēku dzīves un noteikumus," stāsta izrādes režisore L.Gudule.

"Ēnu dejas attīstīšana uz Latvijas deju skatuves sākās ar pieticīgiem eksperimentiem," atklāj L.Gudule. "Pirmos eksperimentālos priekšnesumus iekļāvām "Happy Dance Studio" iepriekšējā koncertuzvedumā "Cilvēks Maskās", kas tika izrādīta Rīgas pilsētas svētku ietvaros.

Ēnu saspēles radīja ilūziju par kādas citas pasaules eksistenci, kas skatītājus pārsteidza, tas bija kas svaigs, neatklāts un maģisks. Tieši tas arī mūsos pašos radīja dziļāku interesi un pamudināja tālākiem eksperimentiem."

Pirmizrāde "Ēnas nāk gaismā!" notiks šī gada 7. februārī plkst. 19.00 Neatkarīgajā teātrī "Skatuve", Rīgā, Maskavas ielā 108/110. Biļetes ir pieejamas Biļešu Paradīzes kasēs vai internetā, biļešu cenas sākot no 5 līdz 10 eiro.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!