Foto: Publicitātes foto

Uzsākot jauno sezonu, Latvijas Nacionālajā teātrī 12.septembrī vienlaikus ar izrāžu "Titāniks" un "Satisfakcija" pirmizrādēm, skatītāji pirmoreiz varēs vērot arī Ināras Sluckas režisēto izrādi pēc Andreja Upīša darbu motīviem "…bagātā kundze…"

Turpinot iepriekšējos darbos aizsākto filmas un teātra robežu nojaukšanu, Ināra Slucka sezonas atklāšanas izrādei izvēlējusies vienu no slavenākajām latviešu kinofilmām – "Pie bagātās kundzes".  

Andreja Upīša stāsti par 20. gadu Rīgu zelta burtiem ierakstīti latviešu literatūras klasikā un šodien izskan tikpat aktuāli, kā toreiz, kad sarakstīti, vēsta teātra pārstāvji. "Izrādes centrā izcelts Emmas Kārkls sapnis par īsto dzīvi, kurā nauda nav jāpelna salīkušu muguru, jo jaunām un skaistām sievietēm to parasti sagādā viņu pielūdzēji. Diemžēl visi sapņi nepiepildās…"

Izrādē piedalās ļoti plašs aktieru ansamblis. Emmas Kārkls lomā Inga Misāne-Grasberga, Oļģerts Kurmis – Normuns Laizāns, vecie Kārkli – Līga Liepiņa un Ģirts Jakovļevs, Kalnkāja kundze un kungs – Zane Jančevska un Jānis Skanis.

Izrādes kostīmu māksliniece ir Ieva Kundziņa, horeogrāfe Olga Žitluhina, scenogrāfs Aigars Ozoliņš, Jāņa Līdes muzikālais noformējums, operators Uldis Jancis, gaismu mākslinieks Igors Kapustins.

Iepriekšējais Ināras Sluckas iestudējums  "Zudušo laiku citējot" ir izvirzīts  septiņām "Spēlmaņu naksts" nominācijām, tajā skaitā nominācijām "Gada izrāde" un "Gada režisors".

Teātris pirmizrādes gaidās režisorei uzdevis arī desmit jautājumus, ar kuru atbildēm iepazīstinām arī jūs:

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!