Foto: Publicitātes foto

Šī gada 1. jūnijā pirmizrādi piedzīvos teātra trupas "Kvadrifrons" izrāde "LV vs RU", kas ir jaunā režisora Reiņa Botera diplomdarbs, noslēdzot režijas studijas Latvijas Kultūras akadēmijā, portālu "Delfi" informē teātra trupas producente Marta Kraujiņa.

"LV vs RU" ir vēsturisks mīlasstāsts par latviešu un krievvalodīgo attiecībām. Izrāde balstīta stāstos par radošās komandas dzīves laikā piedzīvoto. Ikdienišķas atzīšanās mīsies ar aizspriedumainām etīdēm, dokumentāliem video fragmentiem, apcerīgu mūziku, mīlēšanu un lamāšanos.

Iestudējuma tapšanas procesā aktieri apgūst viens otra dzimtās valodas. Igors Nazarenko apgūst latviešu un Jānis Kronis krievu valodu, lai varētu uzrunāt to sabiedrības daļu, ar kuru līdz šim ir izvairījušies sazināties valodas barjeras dēļ.

Radošā komanda izrādi veido divvalodīgu – latviešu un krievu valodā, ar mērķi satuvināt iepriekš minētās sabiedrības grupas, kurām kopīga mākslas pieredze ar bilingvālu saturu ir rets notikums. Režisors uzskata: "Katrs Latvijas iedzīvotājs, ja ne piedzīvojis, tad vismaz dzirdējis par dažādu sabiedrības grupu vēsturisko un mūsdienās pastāvošo sašķeltību. Izrādē meklējam, kas šo sašķeltību ir veicinājis. Varbūt tā ir mūsu pašu iedomāta un uzbūvēta siena, kura, satiekoties aci pret aci un iepazīstot otru pusi, izzūd pilnībā?"

Radošajā komandā darbojās: Reinis Boters (režija, teksts, vizuālais risinājums), Klāvs Mellis (dramaturģiskais atbalsts), Jānis Kronis, Igors Nazarenko (aktieri), Jānis Sniķers (gaismu mākslinieks), Laima Hauks (video māksliniece), Āris Matesovičs (operators), Marta Kraujiņa (producente).

Biļetes pieejamas www.kvadrifrons.lv.

Foto: Publicitātes foto
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!