Foto: LETA

Jaunais Rīgas teātris (JRT) atcēlis gaidāmo Ulda Tīrona iestudējumu "Gogolis. Nature morte", pirmdienas rītā paziņojis teātris.

Iestudējuma pirmizrāde bija paredzēta šonedēļ. Tas veidots pēc Nikolaja Gogoļa stāsta "Veclaiku muižnieki" un lomās spēlētu Čulpana Hamatova, Gundars Āboliņš un Kaspars Znotiņš. Bija plānots, ka šajā izrādē Hamatova runātu latviski.

"Jaunais Rīgas teātris atceļ izrādi "Gogolis. Nature morte", jo šoreiz nav sanācis. Radoša neveiksme. Teātrī (tāpat kā dzīvē) tā mēdz reizēm notikt," pirmdien "Facebook" raksta teātris.

Līdz ar to tiek atceltas visas plānotās izrādes. Nauda par iegādātām biļetēm tiks atgriezta bankas kontā desmit dienu laikā un atcelto izrāžu biļešu īpašnieki saņems kodu, kas kompensēs "Biļešu Paradīzes" komisijas maksu un sniegs iespēju iegādāties biļetes uz JRT izrādēm šajā sezonā ar 5% atlaidi, norāda teātris.

Jau ziņots, ka šis ir pirmais JRT jauniestudējums jaunajā gadā un arī pēdējais šajā sezonā.

Kā ziņots iepriekš, saistībā ar JRT mājvietas Lāčplēša ielā 25 pārbūves termiņa pārcelšanu, mākslinieciskais vadītājs Alvis Hermanis un viss JRT kolektīvs paziņojis, ka jaunas pirmizrādes pagaidu telpās Tabakas fabrikā netiks rādītas, iekams teātris neatgriezīsies savās mājās, vēsturiskajā JRT ēkā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!