Foto: LETA

Atzīmējot komponista Raimonda Paula 77. dzimšanas dienu, raidījumu ciklā "Teātris.zip" Latvijas Televīzijas Pirmajā kanālā sestdien, 12. janvārī, plkst.19:00 varēs noskatīties izrādes "Leo. Pēdējā bohēma" tiešraidi no Latvijas Nacionālā teātra, portālu "Delfi" informē LTV pārstāvji.

Izrāde ar Raimonda Paula mūziku un paša Maestro piedalīšanos tiks spēlētā pēdējo reizi.

Pirms izrādes un starpbrīdī "Teātris.zip" piedāvās tikšanos ar radošo komandu – režisoru Edmundu Freibergu un aktieriem, kā arī maestro Raimondu Paulu, kurš savas dzimšanas dienas vakaru aizvadīs kopā ar aktieriem uz skatuves, izspēlējot sava jaunības drauga, izcilā latviešu gleznotāja Leo Kokles dzīves stāstu.

Iestudējums, kas tapis sadarbībā ar literātēm Ingu Ābeli un Liānu Langu, pirmizrādi piedzīvoja 2010. gada septembrī. Izrāde tika veidota kā veltījums Raimonda Paula jaunības draugam māksliniekam Leo Koklem. Galvenajā lomā dublējās aktieri Ainārs Ančevskis un Mārtiņš Egliens. Tiešraides vakarā uz skatuves kāps Ančevskis.

Būdams kuprītis un zinādams, ka mūžs nebūs garš, Leo dzīvi svinēja, aizraudams sev līdzi veselos un kļūdams par Rīgas mākslinieku bohēmas dvēseli – namatēvu, kura durvis atvērtas visiem, kam māksla ir dzīvesveids un riebj pelēkā ikdiena aiz loga. Kaut arī liktenis Leo atņēma staltu augumu, tomēr dāvāja ne tikai talantu, bet arī mīlestību, ģimeni, draugus un panākumus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!