Foto: LETA
Režisora Regnāra Vaivara prasības dēļ par nedēļu pārcelta Liepājas teātra sezonas atklāšana, vēsta portāls "liepajniekiem.lv".

Liepājas teātra 113. sezonu bija paredzēts sākt ar režisora Vaivara iestudēto Kārļa Lāča mūziklu pēc Rūdolfa Blaumaņa darbu motīviem "Purva bridējs ugunī". Iepriekš pirmizrāde bija plānota 7. septembrī taču nu sezonas atklāšanas datums pārcelts uz 14. septembri.

"Liela darba radošs process," izmaiņas skaidro Liepājas teātra valdes priekšsēdētājs Herberts Laukšteins.

"Top mūzikls, kurā ļoti daudz cilvēku ir iesaistīti. Tā ir režisora prasība, ka viņam vajadzēja vēl vienu nedēļu, lai viņš varētu parakstīties apakšā, ka ir, viņaprāt, kvalitatīvs darbs," "liepajniekiem.lv" skaidro teātra direktors. Protams, tas radot neērtības, taču teātros tā notiekot, tas neesot nekāds nonsenss. "Mēs cenšamies no tā maksimāli izvairīties, bet pasaules teātros tā notiek, mēs neesam izņēmums," saka Laukšteins.

Kā vēsta "liepajniekiem.lv", pārceltas pirmizrādes dēļ atceltas ir no 11. līdz 15. septembrim plānotās izrādes "Nākamgad tai pašā laikā," "Ķiršu dārzs", "Bernardas Albas nams", "Zilā istaba" un "Ragana".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!