Foto: Publicitātes attēls

Dailes teātra Lielajā zālē 20. maijā pirmizrādi piedzīvos režisora Regnāra Vaivara iestudējums "Laulības dzīves ainas". Ingmāra Bergmana 1973. gada televīzijas daudzsēriju filmas scenāriju dramatizējis un tulkojis pats Regnārs Vaivars, nosaucot to par "Pasaku par laulības dzīvi".

Iestudējuma galvenie varoņi ir vīrs un sieva – Jūhans un Marianna. Viņiem ir viss. Viņš – zinātņu docents, viņa – advokāte. Inteliģenti, veiksmīgi un izskatās jaunāki par saviem gadiem. Un arī viņu vecāki ir tādi paši. Tātad veiksminieki jau otrajā paaudzē. Ir māja, ir mašīnas, un ir arī bērns.

Bet Jūhanam vajag. Jūhanam šķiet, ka viņš vēl nav pietiekami apliecinājies kā vīrietis, un tāpēc viņš aiziet pie jaunākas sievietes. Mariannas dzīve sabrūk. Pēc kāda laika Jūhans gan saprot, ka ir kļūdījies un vēl joprojām mīl Mariannu, bet kā tagad tuvoties? Marianna ir atguvusi savu pašlepnumu, un arī Jūhana pašlepnums neļauj lūgties pieņemt viņu atpakaļ. Sākas ilgstošs šķiršanās process, kuru patiesībā nevēlas ne viens, ne otrs, tikai kaunas to atzīt. Paiet laiks, abi atkal ir veiksmīgi precējušies un satiekas jaunā statusā – šoreiz kā mīļākie.

Ingmāra Bergmana filmā Jūhanu un Mariannu atveidoja Erlends Josefsons un Līva Ulmane.

Dailes teātra izrādē Jūhana lomā būs Juris Žagars, Mariannu atveidos Ilze Ķuzule-Skrastiņa. Pārējās lomās – Ģirts Ķesteris (Pēteris), Kristīne Nevarauska (Katarīna), Rēzija Kalniņa (Eva), Ieva Segliņa (Palma kundze), Kaspars Zāle (Fotogrāfs), Mirdza Martinsone (Jakobi kundze), Anete Krasovska, Ieva Florence, Niklāvs Kurpnieks un Pauls Iklāvs (Asistenti), kā arī Anna Jansone vai Elizabete Luīze Cukanova (Ariēla).

Iestudējuma radošajā komandā strādā scenogrāfs Reinis Suhanovs, kostīmu māksliniece Liene Dobrāja, horeogrāfe Renāte Kerda (Renate Keerd, Igaunija) un gaismu mākslinieks Harijs Zālītis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!