Foto: Andris Uškāns
Rēzkenes teātrī "Joriks" 30. oktobrī pulksten 19.00 pirmizrādi piedzīvos režisora Mārtiņa Eihes veidotais iestudējums "Pērs Gints. Dzīves fikcija", portālu "Delfi" informē teātra pārstāvji.

"Slavenais dēkainis un laimes meklētājs Pērs Gints, kuru mūžīgi gaida uzticīgā Solveiga. Solveiga, kas, būdama akla, redz to, ko neredz neviens cits, un kuras aklajās acīs Pērs Gints ir varonis, jo ir turējis viņai doto solījumu. Un tas nekas, ka viņam tas tā nejauši gadījās. Bet arī dzīvē gadās dažādas Solveigas un dažādi Pēri Ginti," tā par jauno iestudējumu raksta tā veidotāji.

"Pērs Gints. Dzīves fikcija" tie pieteikta kā poētisks ceļojums laikā un telpā ar Henrika Ibsena lugu un Jāņa Grota, Ārijas Elksnes un Elzas Ķezberes dzeju.

"Pēc lugas motīviem – Solveiga, kuru Pērs satika kāzās un kura puisī iemīlējās, ierodas Pēra meža būdiņā, lai dzīvotu kopā ar viņu, bet Pērs pamet viņu un dodas prom savos ceļojumos. Pērs ir projām daudzus gadus, viņš iesaistās dažādās avantūrās. Taču gadu gaitā Solveiga uzticīgi gaida. Kāda loma ir sievietei mūsdienu sabiedrībā? Vai arī mūsdienās var satikt Solveigas no lugas "Pērs Gints"?" atbildes meklēs izrādes radošā komanda.
Iestudējumu veido: režisors: Mārtiņš Eihe, scenogrāfe Paraskēva Deikina. Lomās: Karīna Lučiņina, Jekaterina Garfunkele un Kārlis Tols. Izrāde latviešu valodā, vecuma ierobežojums – 14+.

Biļetes uz iestudējumu var iegādāties "Biļešu paradīzes" kasēs un internetā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!