Foto: LETA

Reiz Latvijas teātros iestudējusī režisore Gaļina Poliščuka nu kļuvusi par Maksima Gorkija vārdā nosauktā Maskavas Dailes teātra (MXAT) māksliniecisko vadītāju, vēsta teātra mākslai veltītas Krievijas medijs – žurnāls "Teātris".

Par to paziņojis teātra ģenerāldirektors Vladimirs Kehmans.

Poliščuka amata pienākumus sāks pildīt no 13. marta.

Kā medijiem pavēstījis Kehmans, no 3. aprīļa teātrī sāksies skatuves kompleksa remontdarbi un viņš pilnībā visu laiku veltīs būvniecības procesa uzraudzībai. Tāpēc viņš lūdzis Poliščuku uzņemties mākslinieciskās vadītājas pienākumus un rūpēties par teātra 50. jubilejas sezonu.

Poliščuka jau iepriekš iestudējusi izrādes Maskavas Dailes teātrī. Īpašu skatītāju mīlestību iemantojis viņas darbs "Jeseņina sievietes".

Spriežot pēc sociālajos medijos pieejamajām publikācijām, Latvijā dzimusī režisore publiski nav paudusi viedokli par Krievijas iebrukumu Ukrainā.

Gaļina Poliščuka (1968) dzimusi Rīgā. Kā režisore karjeru sākusi Jaunajā Rīgas teātrī ar iestudējumu "Viņš, viņa un Francs", vēlāk iestudējusi arī Liepājas teātrī, kļuvusi par Nacionālā teātra štata režisori. Par saviem iestudējumiem vairākkārt tikusi novērtēta ar "Spēlmaņu nakts" nominācijām un balvām.

2005. gadā Poliščuka izveidoja neatkarīgo "Teātra observatoriju", taču pēc tās slēgšanas 2010. gadā iestudējusi atsevišķas izrādes Latvijas teātros, bet pārsvarā strādājusi ārzemēs, lielākoties Krievijā.

Pēdējie iestudējumi Latvijā tapuši 2016. gadā – "Dzīvības kvota" ar Andri Buli galvenajā lomā, kā arī "Cilvēks, kurš vairās no lifta" un "Vecākais dēls" Liepājas teātrī.

2010. gadā režisore arī iesaistījās politikā un kā "Tautas partijas" biedre kandidēja 10. Saeimas vēlēšanās politisko partiju apvienības "Par labu Latviju" sarakstā, taču Saeimā ievēlēta netika.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!