Foto: Publicitātes foto
7. oktobrī Latvijas Nacionālajā operā (LNO) notiks Čulpanas Hamatovas muzikālā monoizrāde „Stunda, kad ieplūsti dvēselē kā sargājošās rokās”, kurā piedalīsies arī saksofoniste Veronika Kožuharova un pianiste Poļina Kondratkova. Daļa līdzekļu no biļešu pārdošanas sadarbībā ar Pētera Avena labdarības fondu "Paaudze" tiks novirzīta Bērnu slimnīcas fondam Bērnu klīniskās universitātes Hematoonkoloģijas nodaļas remontam.

Kā portālu "Delfi" informēja fonda "Paaudze" pārstāvji, Čulpana Hamatova ir viena slavenākajām un pieprasītākajām jaunajām aktrisēm mūsdienu Krievijā.

Pēdējā laikā viņas vārds aizvien biežāk saistīts ar labdarības pasākumiem. Kopā ar Dinu Korzunu Čulpana organizēja fondu "Dāvā dzīvi", kas sniedz palīdzību bērniem ar onkoloģiskām saslimšanām.

"Esmu gandarīta, ka jautājums par palīdzības un atbalsta sniegšanu smagi slimiem bērniem kļūst aizvien aktuālāks ne tikai valsts, bet arī sabiedrisko organizāciju un privātpersonu līmenī. Jūtos ļoti aizkustināta, ka talantīgā aktrise Čulpana Hamatova ar sava speciāli radītā fonda atbalstu palīdz ne tikai Krievijas mazajiem hematonkoloģijas pacientiem, bet, uzstājoties Rīgā, rod iespēju palīdzēt arī Latvijas mazajiem pacientiem," stāsta Valsts prezidenta kundze, akcijas patronese Dace Seisuma.

Bērnu slimnīcas hematoonkoloģijas nodaļa ir vienīgā vieta Latvijā, kur tiek ārstēti bērni ar onkoloģiskām saslimšanām. Ik gadu onkoloģiska saslimšana tiek diagnosticēta 40 līdz 50 bērniem visā Latvijā. Bērnu slimnīcas hematoonkoloģijas nodaļā kopumā gada laikā ārstējas aptuveni 900 pacienti. Turklāt vienas ārstēšanas epizodes ilgums stacionārā ir vidēji no viena līdz diviem mēnešiem, taču, ņemot vērā slimības specifiku, nereti nepieciešama atkārtota stacionēšanās, līdz ar to slimnīcā pavadāmais laiks var ilgt pat pus gadu un vairāk.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!