Foto: Publicitātes foto
Aprīlī un maijā Rīgā notiks Daugavpils teātra (DT) dienas, kas tiek rīkotas jau otro gadu. Latvijas Nacionālajā teātrī, Dailes teātrī un Rīgas Krievu teātrī būs iespējams noskatīties piecus spilgtus dažādu žanru iestudējumus, kas Daugavpilī pašlaik ir ļoti pieprasīti un iecienīti, portālu "Delfi" informē DT pārstāvji.

Tā kā abas pilsētas šķir ievērojams attālums, ne visiem galvaspilsētas un apkaimes iedzīvotājiem, kas interesējas par teātra mākslas aktualitātēm Latvijā, ir iespējams atbraukt un noskatīties Daugavpils teātra jauniestudējumus.

Tāpēc Daugavpils teātris pats dodas pie saviem skatītājiem un piedāvā iepazīties ar jaunāko veikumu, kas būs saistošs dažādām gaumēm un interesēm. Latvijas profesionālo teātru pulkā Daugavpils teātris ir unikāls, jo vienīgais iestudē izrādes trīs valodās – latviešu, latgaliešu un krievu.

Teātrim ir ļoti svarīgi iekļauties Latvijas kultūras kopainā un saņemt atgriezenisko saiti gan no skatītājiem, gan no teātra mākslas profesionāļiem, ekspertiem, jo tikai tādā veidā pastāv iespēja augt un pilnveidoties.

Ir pagājis visai īss laiks, kopš Daugavpils teātris ir sācis savu atdzimšanu no gandrīz nevienam nezināmas mākslas iestādes tālā provincē, par kuru sprieda, balstoties novecojušos stereotipos. Tomēr jau patlaban Daugavpils teātris var lepoties ar savu izaugsmi – piesaistītiem jauniem aktieriem un režisoriem, izveidotu baleta trupu un spēju iestudēt gan apjomīgas muzikālas izrādes, gan smalkus kameržanra darbus eksperimentālos spēles laukumos.

Daugavpils teātris vēlas dāvāt atklāsmes un izziņas prieku plašam skatītāju lokam.

Daugavpils teātra dienas Rīgā:

4. aprīlī pulksten 19 Latvijas Nacionālajā teātrī - "Kazanova. Henrieta. Venēcija" (viss
par īstu mīlestību un kaisli dejas un kustības valodā, horeogrāfe un libreta
autore I. Saveļjeva);

5. aprīlī pulksten 19 Dailes teātrī - "Dabaseibys pūddarneica jeb Viņa debešķības Laimesciema podniekdarbnīca" ( L.Gundara luga, rež. J. Jonelis, latgaliešu valodā);

10. aprīlī pulksten 19 Dailes teātrī - "Viss ir viņa" (aktuāla izrāde pusaudžiem un viņu
pieaugušajiem vecākiem, 16+, izmantota necenzēta leksika, rež. G. Surkovs);

23. aprīlī un 8. maijā pulksten 19 Dailes teātrī- "Kaija. Under construction" (A.Čehova komēdija oriģinālvalodā, rež. O. Šapošņikovs, G. Surkovs, krievu valodā);

12. maijā pulksten 19 Rīgas Krievu teātrī - "Dāmu paradīze" (R.Paula mūzikls par
mīlestību, modi un skaistu dzīvi, rež. O. Šapošņikovs, krievu valodā).

Biļetes uz Daugavpils teātra viesizrādēm iespējams iegādāties Dailes, Latvijas
Nacionālā un Rīgas Krievu teātru kasēs, kā arī "Biļešu paradīzes" un "Biļešu servisa" (tikai uz Raimonda Paula mūziklu) kasēs visā Latvijā un internetā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!