Foto: Publicitātes foto

No 20. līdz 22. novembrim Liepājas teātris rīdziniekiem un pilsētas viesiem izrādīs labākos Liepājas teātra pagājušās sezonas iestudējumus - ”Runcis zābakos” un ”Pūt, vējiņi!”, portālu ”Delfi” informē Liepājas teātra pārstāvji.

20.novembrī, pulksten 13 VEF kultūras pilī pie bērniem un viņu vecākiem nāks "Runcis zābakos" – iestudējums, kurš saņēmis nomināciju "Gada izrāde bērniem vai jauniešiem". Dramaturgs Andris Kalnozols radījis stāstu pēc Šarla Pero pasakas motīviem, kuru uz skatuves iedzīvinājis režisors Mārcis Lācis un aktieri Marģers Eglinskis, Edgars Pujāts, Madara Melne, Kaspars Kārkliņš, Gatis Maliks un Pēteris Lapiņš, kā arī šī iestudējuma lielākās zvaigznes – lelles – Runcis, Kaķenīte, Trusis, Irbītes un citi.

Lai arī pasaka par viltīgo Runci sarkanajos zābaciņos, kurš palīdzēja savam saimniekam iegūt gan mantu, gan princesi par sievu, ir zināma ikvienam, Kalnozols materiālu radoši pārstrādājis, līdz ar to izrādes laikā varēs uzzināt arī daudz ko jaunu, piemēram, kāpēc karalim uz galvas aug cukurvate, kā arī to, kas ir interenetālā blenšana.

Savukārt 21. un 22. Novembrī, pulksten 19 Dailes teātrī tiks izdzīvots viens no skaistākajiem, lai arī traģiskākiem latviešu mīlas stāstiem mūziklā "Pūt, vējiņi!", kuru pēc Raiņa lugas un latviešu tautasdziesmu motīviem radoši pārstrādājuši Kārlis Lācis, Jānis Elsbergs, Evita Mamaja un Dž.Dž.Džilindžers.

Iestudējums nominēts "Spēlmaņu nakts" balvai piecās nominācijās – "Gada muzikālā izrāde", "Gada jaunā skatuves māksliniece" (Everita Pjata par Baibas un Agnese Jēkabsone par Zanes lomu), "Gada scenogrāfs" (Mārtiņš Vilkārsis), "Gada kostīmu mākslinieks" (Ilze Vītoliņa) un "Gada kustību mākslinieks" (Inga Krasovska).

Galvenajās lomās: Everita Pjata vai Aija Andrejeva, Edgars Pujāts, Kaspars Kārkliņš, Agnese Jēkabsone, Signe Ruicēna vai Madara Melne, Egons Dombrovskis, Inese Kučinska, Sigita Jevgļevska un Anda Albuže.

Biļetes uz iestudējumiem iespējams iegādāties "Biļešu paradīzes" kasēs visā Latvijā, kā arī elektroniski. Biļešu cenas no diviem līdz pieciem latiem uz izrādi bērniem; četri līdz 20 lati - uz mūziklu "Pūt, vējiņi!".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!