Foto: Publicitātes foto

Šī gada 11. aprīlī pirmo reizi Dirty Deal Teatro viesosies Goda teātris (Liepājas teātra aktiera Kaspara Goda neatkarīgais teātris) ar izrādi "Nelegālais", portālu "Delfi" informē teātra pārstāvji.

Iestudējums ir aktiera Gata Malika monoizrāde un tikai atsevišķās ainās viņam pievienojas Agnese Jēkabsone, lai atklātu varoņa ilgas vai reizēm arī iemiesotu reālu būtni.

Iestudējumu veidojuši režisors Leons Leščinskis un mākslinieks Varis Siliņš.

Lugas autors Viktors Teterins Dzimis 1981. gadā Saranskā; no 1998 dzīvojis, mācījies un strādājis Maskavā; no 2009 dzīvo Saranskā. Viņa luga "Nelegālais" ieguvusi balvu krievu dramaturģijas konkursā "Действующуе лица".

"Nelegālais" ir stāsts par vientuļu cilvēku, par mīlestību, par to, ko esības smagums var izdarīt ar dvēseli, par to, ka pat "aizmūrējies", tu neesi brīvs no sabiedrības. Un vai Tu to vispār esi gribējis?Par to, ka nav svarīgi vai esi arābs Jeruzalemē, baltkrievs Rīgā vai latvietis Londonā, jo visos gadījumos esi "bez saknēm".

"Tas ir stāsts par to, kā jūtas cilvēks, kurš nekur neiederas un dzīvo vientulībā. Šobrīd, kad daudzi latvieši ir aizbraukuši strādāt uz citām zemēm un cenšas tajās iedzīvoties, šī tēma ir aktuālāka nekā jebkad agrāk. Par vientulību, mīlestību un cilvēka vietu šajā pasaulē. Par cilvēku bez identitātes, bez piederības. Izrādē tiek uzdots skarbs jautājums par to, kas notiek, kad esi izolēts no sabiedrības un saskaries ar savu lielāko pretinieku – sevi pašu. Tanī brīdī nākas pārvērtēt visu savu dzīvi," teic izrādes veidotāji.

Izrādes sākums plkst.19:00. Biļetes uz viesizrādi iespējams iegādāties "Biļešu paradīzes" kasēs, kā arī internetā www.bilesuparadize.lv. Biļešu cena – 5 lati (skolēniem, studentiem un pensionāriem – 3 lati.)

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!