Foto: Publicitātes foto

Kinoteātris "Splendid Palace" sadarbībā ar platformu "Russia HD" un "CREA Promotion" 2020. gada 8. februārī uz lielā ekrāna demonstrēs izcilās teātra izrādes "Oņegins" video ierakstu, kas uzņemts Novosibirskas drāmas teātrī "Sarkanā lāpa", informē kinoteātra pārstāvji.

Izrāde ir iestudēta pēc Aleksandra Puškina darba motīviem. Tā ieguvusi Krievijas teātra festivāla "Zelta maska" balvu. Izrādes režisors – Timofejs Kulabins.

"Uzvedums iznīcina visas cerības uz Puškina klasisko romānu dzejā un atspoguļo nevis vēsturisko laikmetu, bet gan mūsdienu pasauli, kas ir iegrimusi galveno varoņu – Oņegina, Tatjanas, Olgas un Ļenska domās, cerībās, izmisumā, aizrautībā un vilšanās. Kluss mīlas stāsts, kas lieliski atspoguļo diženā dzejnieka attieksmi un to, cik ļoti viņa darbi joprojām rezonē ar 21. gadsimta realitāti," par izrādi raksta kinoteātra pārstāvji.

Lomās: Oņegins – Pāvels Poļakovs, Zareckis – Konstantīns Teļegins, Ļenskis – Sergejs Bogomolovs, Olga – Valērija Kručiņina, Tatjana – Darja Jemeļjanova, Auklīte – Jeļena Ždanova, Tatjanas vīrs – Iļja Muziko, pārējās lomās – Irina Krivonosa, Linda Ahmetzjanova, Daņils Ļapustins.

Seanss kinoteātrī "Splendid Palace" būs 8. februārī pulksten 19.00. Izrādes ilgums divas stundas un 40 minūtes ar vienu pārtraukumu. Tiks demonstrēta krievu valodā ar subtitriem angļu valodā un sinhrono tulkojumu latviešu valodā.

Režisors Timofejs Kuļabins ir viens no ievērojamākajiem jaunajiem režisoriem Krievijā. 35 gadu vecumā viņš ir iestudējis gandrīz 20 izrāžu Krievijā, kā arī Francijā, Austrijā, Rumānijā, Vācijā un Šveicē. 2016. gadā Lielais teātris lūdza Timofeju Kuļabinu iestudēt Gaetāno Donizeti operu "Dons Paskvāle", un 2019. gadā režisors iestudēja operu "Nāriņa". 2019. gada jūnijā ar lieliem panākumiem Antona Čehova luga "Ivanovs" Kuļabina iestudējumā tika izrādīta Ņujorkā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!