Foto: Publicitātes foto

Rīgas cirks jauno sezonu atklās 5. un 6. septembrī, kad Latvijā viesosies pasaulē atzīta un godalgota Austrālijas cirka trupa "Gravity and Other Myths" ar izrādi "Vienkārši kosmoss". Akrobātu priekšnesumu varēs noskatīties Mihaila Čehova Rīgas Krievu teātrī, portālu "Delfi" informē Rīgas cirka pārstāve Ieva Miltiņa.

Nevienā "Vienkārši kosmoss" izrādē netiek izmantots grims, mākslīgs apgaismojums vai citi akrobātu iespējamos trūkumus maskējoši palīglīdzekļi. Viss, ko skatītājs redz un sajūt, ir mākslinieku radītā atmosfēra. Izrādē redzamais tiek raksturots kā tīrs, neapstrādāts talants un patiesa enerģija ikvienā akrobātiskā trikā.

"Bruņoti vien ar spēku un kaķa veiklību, mākslinieki nojauc visas robežas, iedzīvojot un izaicinot ne tikai gravitāciju, bet arī paši sevi. Ar personīgu godīgumu un vaļēju atklātību tiek sasniegta īstā izrādes esence – caurspīdīgums," raksta Miltiņa.

"Vienkārši kosmoss" izrādīta jau vairāk nekā 500 reizes un viesojusies 24 pasaules valstīs, tā ieguvusi plašu starptautisku atpazīstamību un neskaitāmas prestižas godalgas.

"Vienkārši kosmoss" ir viena no lielākajām Rīgas cirka 130. jubilejas gada izrādēm, kas iezīmēs Rīgas cirka jaunās sezonas sākumu. Sezonas kopsaucējs ir cirkam raksturīgie pārsteigumi un negaidīti pavērsieni – laužot priekšstatus gan par ķermeņa fiziskajām spējām, gan telpu. Tā kā Rīgas cirka telpās norisinās remonts, izrādes notiek citās pasākumu vietās, un šoreiz tās iedzīvosies Mihaila Čehova Rīgas Krievu teātra telpās.

"Gravity & Other Myths" (GOM) ir starptautiski atzīta un plaši godalgota cirka akrobātu trupa, kuras saknes meklējamas 2009. gadā Austrālijā. Trupas mākslinieciskais rokraksts ir augstākās klases akrobātikas un fiziskā teātra radīta sinerģija, tās radīto izrāžu pamatā ir godīga attieksme pret priekšnesumu, kā arī fokuss uz cilvēkus vienojošu saikni. Turklāt GOM gadu gaitā uzkrātās zināšanas tiek nodotas arī tālāk – cenšoties vienmēr atbalstīt cirkus sabiedrību un tai piederīgos gan mājās Austrālijā, gan apmeklētajās valstīs, izstrādāta plaša atbalsta programma.

Biļetes uz izrādēm pieejamas "Biļešu servisa" kasēs un internetā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!