Foto: Publicitātes foto no preses konferences

Rīgas Krievu teātrī 22. oktobrī pirmizrādi piedzīvos jauns iestudējums "Mīlēt", ko pēc Viktorijas Tokarevas lugas "Lai tā ir" iestudē krievu režisore Alla Sigalova. Galvenajā lomā – Dailes teātra aktrise Ieva Segliņa.

Izrādes radošajā komandā – scenogrāfs Nikolajs Simonovs un pasaulē labi zināmais modes vēsturnieks Aleksandrs Vasiļjevs.

Viktorija Tokareva raksta par mīlestību kā neviens – īpašā, tikai sev raksturīgā rokrakstā: svaigi, viegli, bez banalitātes – un tā, ka sāc elpot vienā ritmā ar varoņiem. Šī luga, pēc kuras iestudēta izrāde "Mīlēt", ir vēl viens apstiprinājums: tikai Tokarevai raksturīgais trāpīgums, ironiskums un gaišās skumjas, kas raisa mīlestības stāstu – pauž izrādes veidotāji.

Un tas nav tikai viens stāsts, jo katrs lugas varonis dzīvo ar mīlestību – nes to sevī, deg tajā, cer uz to… Ir abpusēja mīlestība, kas paceļ spārnos; ir neatbildēta mīlestība, kas sniedz vien dzīves pieredzi. Tomēr – laimīga vai nelaimīga, mīlestība ir dzīves lielākā jēga, vienīgais patiesais atskaites punkts un virzošais spēks, kas pārveido cilvēku un pasauli.

Pārējās lomās: Natālija Živeca, Jevgeņijs Čerkess, Jeļena Sigova, Maksims Busels, Tatjana Lukašenkova, Aleksejs Korgins, Anatolijs Fečins, Jana Ļisova, Olga Ņikuļina, Jūlija Berngardte, Anastasija Rekuta-Džordževiča, Vadims Grosmans, Artūrs Trukšs, Pāvels Griškovs, Sergejs Gorohovs, Tatjana Začeste, Ivans Kločko.

"Izrāde, ko veidojusi krāšņa radošā komanda, kļūs par šīs sezonas mākslas programmas " Tete-a-Tete" noslēguma notikumu. Ikviena topošā iestudējuma veidotāja vārds ir ļoti nozīmīgs saistībā ar viņa profesionālo jomu, ikviens viņu darbs saistās ar intrigu, un skatītāji to gaida ar lielu nepacietību. Mēs ceram, ka šī pirmizrāde kļūs par teātra sezonas neaizmirstamu notikumu", pauž mecenāti Boriss un Ināra Teterevi.

Iestudējums iekļauts Borisa un Ināras Teterevu mākslas programmā " Tete-a-Tete 2016" . Vairāk par programmu www.tat.lv.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!