Foto: LETA

Jaunajā sezonā Mihaila Čehova Rīgas Krievu teātris piedāvās desmit izrādes, no kurām vienu rādīs teātra ostā "Andrejsala", otrdien, 27. augustā, preses konferencē pavēstīja Krievu teātra vadītāja Dana Bjorka.

Viņa norādīja, ka no 13. septembra "Andrejsalā" būs skatāma ģimenes izrāde "Nilsa Holgersona brīnišķīgais ceļojums", kuru ostā varēs redzēt līdz oktobrim. Pēc tam Edgara Niklasona režisēto izrādi varēs skatīties teātra telpās.

Krievu teātra vadītāja atklāja, ka "Andrejsalā", iespējams, tiks uzvestas arī divas studentu radītas izrādes, taču šobrīd tās netiks iekļautas repertuārā. Tāpat Bjorka atzīmēja, ka ziemas laikā "Andrejsalā" varēs darboties visi tie aktieri, kuri gribēs pamēģināt kaut ko jaunu un nebaidīsies no aukstuma, jo šobrīd šī ēka nav apsildāma.

Teātra vadītāja žurnālistus arī informēja, ka teātris "aktīvo" sezonu sāks 20. septembrī ar Sergeja Golomazova izrādi "Kankuna". Viņa minēja, ka jaunajā sezonā pirmo reizi izrādi iestudēs aktrise un režisore Rēzija Kalniņa, bet teātra trupai pievienosies divi jauni aktieri – viens Krievijas un viens Baltkrievijas pilsonis.

Bjorka atzina, ka rudenī ir gaidāmas vēl divas jaunas izrādes, taču gan izrāžu nosaukumi, gan arī datumi vēl var mainīties, tāpēc viņa atteicās paust sīkāku informāciju. Viņa vien norādīja, ka viena no šīm izrādēm būs Intara Rešetina režisēta.

Teātra vadītāja arī sacīja, ka jaunajā sezonā teātrim ir plānoti vairāki notikumi un projekti, un viens no tiem ir teātra izrādēm veltīta izstāde, kuru plānots atklāt tirdzniecības centrā "Galerija Centrs" pirms aktīvās teātra sezonas sākšanas 6. septembrī. Izstāde būs apskatāma līdz 18. septembrim.

Bjorka atgādināja, ka Krievu teātris ar labiem panākumiem rādīja izrādi "Graņonka" uz kruīza kuģa, tāpēc teātra plānos ir turpināt sadarbību ar AS "Tallink Latvija".

Teātra vadītāja arī pauda cerību, ka izdosies īstenot projektu "Klīstošais nekaraoke" sadarbībā ar "British Council Latvia". Projekta laikā dažādās vietās – skolās, uz ielas vai jebkur citur – teātra dalībnieki dzīvās mūzikas pavadībā izpildīs populāras dziesmas un garāmgājējiem būs iespēja tam pievienoties.

Teātra vadītāja uzsvēra, ka šī projekta mērķis ir sniegt iespēju redzēt teātri tiem, kuriem nepietiek līdzekļu, kā arī mudināt apmeklēt teātri. Viņa atklāja, ka tiks uzrunāti visi teātri, kuri vēlēsies sadarboties šajā projektā.

Šogad Krievu teātris sāks 137. sezonu, kuras laikā varēs redzēt gan jauniestudējumus, gan iepriekšējā sezonā iestudētus darbus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!