Foto: LETA

Mihaila Čehova Rīgas Krievu teātris uzstāsies 4. starptautiskās kultūras izstādes "Zīda ceļš (Dunhuanga)" noslēguma ceremonijā Ķīnā, 27. augustā žurnālistiem pavēstīja Krievu teātra vadītāja Dana Bjorka.

Viņa atklāja, ka, lai iekļūtu izstādes programmā, bijis jāpiedalās liela mēroga kastingā, kurā Krievu teātris pārspējis vairākas valstis, tajā skaitā ASV. Vienlaikus viņa atzina, ka tas prasījis lielu darbu, jo bijis nepieciešams pārstrādāt uzveduma programmu divas reizes.

Bjorka uzsvēra, ka Krievu teātrim ļauts pārstāvēt Latviju ar sešu minūšu programmu, kamēr vairumam dalībnieku piešķirtas vien trīs līdz četras minūtes. Sešās minūtēs Latviju pārstāvēs vairāki trupas dalībnieki, divi baletdejotāji un četri mūsdienu deju dejotāji.

Tāpat pasākumā teātrim pievienosies dziedātāja Marija Naumova, kura izpildīs dziesmu latviešu valodā. Teātra vadītāja minēja, ka uzvedumā tiks izpildītas Latvijā radītas dziesmas krievu valodā, kuras ir starptautiski pazīstamas, kā arī viena dziesma latviešu valodā. Uzvedumā būs arī iekļauts iepriekš sagatavots video, kurā tiks rādīta Latvijas daba, arhitektūra un tradicionālo svētku svinības.

Bjorka pauda satraukumu par gaidāmo braucienu, norādot, ka pasākumā būs aptuveni 2000 skatītāju. Vienlaikus viņa teica, ka cer uz labu saikni ar Ķīnu, lai varētu arī turpmāk sadarboties.

"Zīda ceļš (Dunhuanga)" ir viens no lielākajiem notikumiem kultūras jomā Ķīnā, kas veicina starptautisku sadarbību kultūras jomā un kultūras apmaiņā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!