Foto: F64
"Teātra Observatorijas" vadītājas Gaļinas Poļiščukas iesniegto lūgumu Rīgas mēram Nilam Ušakovam ("Saskaņas centrs") pārskatīt lēmumu turpmāk nepiešķirt teātrim zāli Rīgas Kongresu namā būs atkārtoti jāizvērtē "Rīgas namu" valdei.

Rīgas mēra pārstāve Anna Kononova pastāstīja, ka jautājumu par to, vai Poļiščukas vadītajam teātrim tomēr ļaut arī turpmāk izmantot Kongresu nama Jauno zāli, jāatrisina SIA "Rīgas nami", kas ir patstāvīgs pašvaldības pakļautībā strādājošs uzņēmums.

"Ja kāda uzņēmuma sadarbības parteris ir ieslīdzis parādos un nespēj pildīt noteiktās saistības, tad uzņēmumam ir jāizvērtē, vai to ir iespējams turpināt," teica Kononova, piebilstot, ka Ušakovs šī jautājuma izvērtēšanā neiesaistīsies.

Jau vēstīts, ka režisore Gaļina Poļiščuka atklātā vēstulē lūgusi Rīgas mēru pārskatīt pašvaldības uzņēmuma "Rīgas nami" lēmumu par līguma laušanu ar "Teātra Observatoriju" par Kongresa nama Jaunās zāles izmantošanu, jo tā būtu teātra iznīcināšana.

Atklāta vēstule ar šādu lūgumu nosūtīta Rīgas mēram Nilam Ušakovam, pašvaldības deputātiem un adresēta arī skatītājiem pēc pagājušajā nedēļā SIA "Rīgas nami" valdes pieņemtā lēmuma lauzt ilgtermiņa sadarbības līgumu ar Poļiščukas teātri parādu un citu līguma punktu pārkāpumu dēļ.

"Zaudējot teātra telpas, "Teātra Observatorija" nevar pastāvēt, tas būtu nāves spriedums teātra darbībai. "Teātra Observatorijai" nav kur iet, tā ir teātra izlikšana uz ielas un iznīcināšana. (...) "Teātra Observatorija" ir apņēmusies komunālo maksājumu parādu dzēst, un lūdzam Rīgas domi un SIA "Rīgas nami" valdi sadarbības līgumu turpināt," atklātā vēstulē lūdz Poļiščuka.

"Teātra Observatorijai" šī bijusi pirmā, un pat nepilna darba sezona Jaunajā zālē, kur teātris ienācis tukšā, baltā konferenču zālē, kuru arī ar Rīgas domes atbalstu izveidoja par mūsdienīgu teātra skatuvi un telpu, ieguldot 70 tūkstošus latu, klāsta režisore.

Jau vēstīts, ka SIA " Rīgas nami" valde piektdien nolēmusi beigt esošo sadarbības līgumu ar režisores Poļiščukas  "Teātra observatoriju", kas paredzēja Kongresu nama Jauno zāli veltīt tikai šā teātra vajadzībām.

Turpmāk Kongresu nama Jauno zāli varēs iznomāt arī citiem pasākumiem, tomēr, tāpat kā citiem interesentiem, arī "Teātra observatorijai" pēc parāda samaksas tiks piedāvāta iespēja nomāt Rīgas Kongresu nama Jauno zāli, atbilstoši slēdzot īstermiņa nomas līgumus par konkrētiem pasākumiem un izrādēm.

Poļiščukas  teātrim atbilstoši esošā sadarbības līguma nosacījumiem telpas Rīgas Kongresu namā jāatbrīvo viena mēneša laikā.

Poļiščukas vadītā "Teātra observatorija" uz Kongresu namu pārvācās pērn augustā. Toreizējais Rīgas vicemērs Ainārs Šlesers (LPP/LC) teica, ka teātris piesaistīs arī skatītājus no ārzemēm, tas var rēķināties ar RD sniegto atbalstu.

Poļiščuka pirms 10.Saeimas vēlēšanām bija kandidāte partiju apvienības "Par labu Latviju" sarakstā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!