Foto: LETA

Ceturtdien, 17.maijā, Nacionālajā teātrī pirmizrādi piedzīvos Zigmara Liepiņa operas "Parīzes Dievmātes katedrāle" jauniestudējums, kas, pēc teātra direktora Ojāra Rubeņa teiktā, būs izrāde par spēju īsti un nesavtīgi mīlēt.

Savukārt izrādes režisore Indra Roga pirmdien preses konferencē uzsvēra, ka izrāde nav par slaveno celtni - Parīzes Dievmātes katedrāli -, bet par diviem cilvēkiem, kas katedrāli nes savā sirdī, un par vienu cilvēku, kas to sagrauj.

Komponista Liepiņa 60.jubilejas gadā atkal tiks izspēlēts aizkustinošais Kvazimodo mīlestības stāsts, kas nāks pār mums, lai mūs iznīcinātu un apgarotu, sagrautu un paceltu spārnos. Par Kvazimodo, kas piedzimis kropls, un par skaisto Esmeraldu.

Dramatiskajam teātrim uzvest operu ir milzīgs izaicinājums un ļoti liels sagatavošanās darbs aktieriem, preses konferencē atzina izrādes veidotāji. Intensīvi vokālie mēģinājumi pedagogu Airas Rūrānes un Andra Daņiļenko vadībā teātrī rit jau kopš februāra sākuma. Daudz palīdz Mirdza Zīvere. Pirmo reizi kopš teātra renovācijas izrādē tiks izmantots orķestris un kora grupa. Speciāli šim uzvedumam ir izveidots orķestris "MOTO" (Mazais operas un teātra orķestris), kurā spēlē galvenokārt Latvijas Mūzikas akadēmijas studenti.

Galvenās lomas šajā izrādē uzticētas pašiem jaunākajiem Nacionālā teātra aktieriem - Zanei Dombrovskai un Jurim Jopem, kā arī speciāli uz šo uzvedumu Esmeraldas un Kvazimodo lomai ir pieaicināti jaunie talantīgie dziedātāji Beate Zviedre un Daumands Kalniņš. Fēba lomā paralēli Mārtiņam Brūverim būs Jānis Ķirsis.

Operas komponists ir Zigmars Liepiņš, libreta autors - Kaspars Dimiters, režisore - Indra Roga, diriģenti - Māris Kupčs un Jānis Liepiņš, scenogrāfs - Reinis Suhanovs, kostīmu māksliniece - Anna Heinrihsone, horeogrāfe - Inga Raudinga.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!