Foto: Publicitātes foto

Otrdien, 5. augustā plkst. 20 Dzintaru koncertzāle aicina baleta cienītājus uz jau 15. Starptautisko baleta festivālu "Baleta zvaigznes Jūrmalā", lai piedzīvotu krāšņu un aizraujošu baleta programmu pasaules un Latvijas izcilāko baleta zvaigžņu sniegumā.

Šajā 15. starptautiskā baleta festivāla jubilejas gadā, festivāla mākslinieciskais vadītājs Aivars Leimanis ir sarūpējis īpaši aizraujošu koncertprogrammu – uz Dzintaru koncertzāles skatuves vienlaicīgi būs iespējams vērot gan pieredzējušus un starptautisku atzinību guvušus baleta māksliniekus, gan arī jaunus un talantīgus dejotājus, kuri savu meistarību jau apliecinājuši dažādu mērogu starptautiskajos konkursos, vēsta organizatori.

Starptautiskā baleta festivāla "Baleta zvaigznes Jūrmalā" skatītājus šogad priecēs daudzas izcilas baleta zvaigznes, neapšaubāmi spožākā nu kurām būs pasaulslavenā spāņu primabalerīna Lusija Lakarra no Bavārijas valsts baleta. Kopā ar viņu festivāla koncertā varēsim baudīt tādu ievērojamu mākslinieku sniegumu kā Bavārijas valsts baleta premjers Marlons Dino, Štutgartes baleta solists Aleksandrs Zaicevs, Krievijas Lielā teātra mākslinieki Anastasija Gubanova un Aleksandrs Smoļaņinovs, kā arī Korejas "Universal" baleta solisti Hyang Gee Hong un Dongtak Lee.

Festivāla apmeklētājiem būs iespēja redzēt arī Latvijas Nacionālā baleta solistu Viktorijas Jansones, Andra Pudāna, Ringolda Žiga, Ievas Rācenes, Antona Freimaņa un Jolantas Lubējas uzstāšanos, kā arī izcilo LNB sieviešu kordebaleta sniegumu.

Programmā varēs redzēt solo numuru no Džona Noimaijera baleta izrādes "Kamēliju dāma" Bavārijas valsts baleta zvaigžņu Lucia Lacarra & Marlon Dino izpildījumā. Korejas "Univrsal" baleta zvaigznes Hyang Gee Hong un Dongtak Lee izpildīs pilnu pas de deux no baleta izrādēm "Korsārs" un "Dons Kihots". Maskavas Lielā teātra zvaigžņu Anastasijas Gubanovas un Aleksandra Smoļaņinova sniegumā redzēsim pas de deux no izrādēm "Diāna and Akteons" un "Parīzes liesmas".

Savukārt populāro beļģu horeogrāfa Bena van Kovenberga 2003.gadā tapušo solo "Buržua" tāda paša nosaukuma Žaka Brela dziesmai, kā arī fragmentus no Uve Šolca baleta "Piano concert" redzēsim Štutgartes baleta premjera Aleksandrs Zaiceva izpildījumā.

Latvijas Nacionālā baleta zvaigžņu Viktorijas Jansones, Andra Pudāna un Ringolda Žiga izpildījumā redzēsim baleta viencēlienu "Godinot" ar Georga Pelēča mūziku ("Godinot Henriju Perselu") un Bridžetas Breineres horeogrāfiju, kas pirmizrādi piedzīvoja 2014.gada aprīlī.

Ievas Rācenes sniegumu redzēsim numurā no Denisa Volpi baleta "Elēģija" ar Pētera Vaska mūziku, solo numurus no Tango programmas izpildīs solisti Antons Freimanis un Jolanta Lubēja, savukārt Konfekšu valsi no sezonas bestsellera - Jura Karlsona baleta "Karlsons lido" Aivara Leimaņa horeogrāfijā skatītāji varēs baudīt Latvijas Nacionālā baleta kordebaleta sniegumā.

Festivālu rīko SIA "Dzintaru koncertzāle", biļetes pieejamas "Biļešu paradīze" tīklā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!