Foto: Publicitātes foto. Katerīne Barkmane un Rūdijs Dedios
Sestdien, 6. augustā plkst. 20.00 Dzintaru koncertzālē sāksies 17. starptautiskais baleta festivāls "Baleta zvaigznes Jūrmalā", portālu "Delfi" informē festivāla rīkotāji.

Festivālā ik gadu tiekas esošās un uzlecošās pasaules mēroga baleta zvaigznes, bet laikmetīgā horeogrāfija draudzīgi sadzīvo ar klasiskā baleta pērlēm. Kopā ar spilgtākajiem Latvijas baleta māksliniekiem šogad festivālā uzstāsies baleta zvaigznes no Vācijas, Spānijas, Brazīlijas, Filipīnām, Slovēnijas, Japānas un ASV.

Katru gadu festivāla mākslinieciskais vadītājs Aivars Leimanis piedāvā skatītājiem īpaši izveidotu programmu, kas ļauj redzēt slavenības, iepazīt jaunus vārdus un pārdomāt tendences pasaules baletā.

Festivāla spilgtākās zvaigznes būs Štutgartes baleta (Stuttgarter Ballett) vadošie solisti – spāniete Elisa Badenesa (Elisa Badenes) ar deju partneri Danielu Kamargo (Daniel Camargo) no Brazīlijas. Viņi dejos Daniela Obēra Grand Pas Classique, kā arī duetu argentīniešu izcelsmes horeogrāfa Demisa Volpi darba "Mazie monstri" ("Little Monsters").

Eksotiskāko viesu vidū būs Filipīnas Manilas baleta vadošais solists filipīnietis Rūdijs Dedios (Rudy De Dios) un Katerīne Barkmane (Katherine Barkman) no ASV, kas 2015. gadā uzvarējusi Āzijas Grand Prix konkursā un saņēmusi Zelta medaļu "Tanzolymp" konkursā Berlīnē. Pāris izpildīs Agneses Loksinas (Agnes Locsin) veidotu duetu "Arachnida" un Grande pas de deux no baleta "Korsārs".

No Slovēnijas Nacionālā teātra trupas Mariborā Jūrmalā viesosies solists Juja Omaki (Yuya Omaki) ar deju partneri Asami Nakašimu (Asami Nakashima). Abi dejotāji ir no Japānas. Viņu repertuārā būs Pas de deux no baleta "Dons Kihots" un Pas de deux no Borisa Asafjeva baleta "Parīzes liesmas" Vasilija Vainonena horeogrāfijā.

Latvijas Nacionālo baletu festivālā pārstāvēs kordebalets un solisti Elza Leimane, Annija Kopštāle, Laine Paiķe, Viktors Seiko, Māris Spriņģis un Gonzalo Preciado Azanza. Protams, arī visi šī gada pretendenti uz "Spēlmaņu nakts" balvu nominācijā "Gada sasniegums baleta mākslā" – Alise Prudāne, Ieva Rācene, Viktors Seiko, Zigmārs Kirilko un Jolanta Lubēja, kura tikko ieguvusi zelta godalgu prestižajā 9. Korejas starptautiskajā baleta konkursā.

Skatītajiem tiks piedāvāti fragmenti no jau pieminētā jaunākā Latvijas Nacionālā baleta iestudējuma "Šeherezāde un viņas stāsti". Uz Dzintaru koncertzāles skatuves būs arī ainas no izrādēm "Raimonda", "Bajadēra", "Reiz Meksikā", "Kamēliju dāma" un "Tikko".

Biļetes uz koncertu nopērkamas visās "Biļešu paradīzes" kasēs un internetā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!