Latvijas Jaunā teātra institūta (LJTI) un "Bunker" (Slovēnija) producētā izrāde "Show Your Face", kurā piedalās umka.lv aktieri un mūziķis Uģis Vītiņš, atgriezusies no viesizrādēm Slovēnijā, kur šīs valsts teātra sezonas izrāžu konkursa skatē saņēma žūrijas balvu par "labāko kolektīvo māksliniecisko sniegumu", portālam "Delfi" pavēstīja LJTI pārstāvji.
No 12. līdzi 19.oktobrim izrāde "Show Your Face" devās viesizrādēs uz Slovēnijas pilsētām Ļubļanu, Mariboru, Novo Mestu un noslēdza braucienu 21.oktobrī ar izrādi teātra festivālā "Theater fϋr alle" Brēmenē Vācijā.

Mariborā oktobrī norisinājās Slovēnijas teātra dzīves centrālais notikums – ikgadējā sezonas labāko izrāžu konkursa skate "Borštnikovo srečanje", pēc kuras kompetenta žūrija nosauc balvu ieguvējus dažādās kategorijās. "Show Your Face" kopā ar 11 citām izrādēm tika rādīta konkursa galvenajā programmā. Žūrija augstu novērtēja latviešu-slovēņu grupas radošo darbu, izceļot "kolektīvo animācijas, spēles, kustības un mūzikālo virtuozitāti", un piešķīra izrādei "Show Your Face" balvu par "labāko kolektīvo māksliniecisko sniegumu".

No žūrijas pamatojuma: "Izrādē par mūsdienu parasto cilvēku bez identitātes, viedokļa un sejas Betontac, Umka.lv un mūziķi liekot lietā katrs savu atšķirīgo un suģestīvo māksliniecisko pieredzi, ir radījuši aizkustinošu un traulsu stāstu par dzīvi pasaulē bez utopijas un cerības. Izrādes un skatītāju sinerģija rada patiesu teātra brīnumu."

Izrādi "Show Your Face" (pirmizrāde teātrī "Skatuve" 2006.gada 25.maijā) slovēņu režisora Matjaža Pograjca un horeogrāfa Branko Potočana vadībā veidoja jaunie objektu un leļļu teātra mākslinieki Andris Kalnozols, Mārcis Lācis un Gints Širmelis-Širmanis no neatkarīgās apvienības umka.lv un četri slovēņu fiziskā teātra Betontanc aktieri. Muzikālo partitūru kopā ar slovēņu duetu "Silence" radīja multiinstrumentālists un komponists Uģis Vītiņš, kas kā mūziķis piedalās izrādē. Izrādes dramaturģiskā materiāla izveidē piedalījās jaunais dramaturgs Andris Gauja. Izrāde "Show Your Face" bija izvirzīta 2006.gada "Spēlmaņu nakts" balvai par gada inovāciju teātrī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!