Foto: RIA Novosti/Scanpix

Vēlā ceturtdienas, 17. janvāra vakarā skābes uzbrukumā cietis Maskavas Lielā teātra baleta trupas mākslinieciskais vadītājs Sergejs Fiļins (42). Viņam pie mājām Maskavas centrā uzbrukuši maskējušies vīri un ielējuši sejā skābi, raksta ārvalstu prese.

Kā ziņo BBC, pazīstamais baletdejotājs un Krievijas slavenākās baleta trupas vadītājs guvis nopietnus sejas apdegumus un šobrīd ārsti Maskavā cīnās, lai viņš nezaudētu redzi. Kā medijus informējis Lielā teātra pārstāvis, mākslinieks visdrīzākajā laikā ārstēšanos turpinās ārpus Krievijas un būs vajadzīgi vairāki mēneši, lai dejotājs atveseļotos.

Meklējot uzbrukuma cēloņus, tiek pieļauta iespēja, ka tas saistāms ar nesaprašanos un iekšējām intrigām starp vairākiem baletdejotāju grupējumiem Maskavas Lielā teātra trupā.

Oficiālajā Lielā teāra paziņojumā teikts, ka uzbrucējs uzrunājis Fiļinu īsi pirms viņš vēris savas mājas kāpņutelpas durvis, un, māksliniekam pagriežoties, ielējis viņam sejā skābi. Baletdejotāju ievērojis tuvējās autostāvvietas apsargs un izsaucis palīdzību.

Kā Krievijas medijiem komentēja Maskavas Lielā teātra izpilddirektors Anatolijs Iksanovs, Sergejs Fiļins bijis "bezkompromisu" vadītājs.

"Ja kāds dejotājs, pēc viņa domām, nebija spējīgs nodejot vadošo lomu, tad tas tika noņemts no izrādes," skaidro Iksanovs.

Iepriekš 2011. gadā divi trupas vadošie dejotāji Natālija Osipova un Ivans Vasiļjevs iesniedza atlūgumus, tādejādi protestējot pret jauno repertuāru. Fiļinu asi kritizējis arī Lielā teātra trupas premejers, gruzīnu izcelsmes dejotājs Nikolajs Tsirikadze.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!