Foto: Matīss Markovskis

Latvijas Kultūras akadēmijas Eduarda Smiļģa Teātra muzejā, 20. aprīlī plkst. 18.00, ciklā "Sarunas Smiļģa kabinetā" ar skatītājiem un interesentiem tiksies režisors Vladislavs Nastavševs, portālu "Delfi" informē muzeja pārstāvji.

Nastavševa spilgtās un neparastās izrādes skatītājos raisa visdažādākās emocijas un pārdomas. "Peldošie un ceļojošie", "Cerību ezers", "Tumšas alejas", "Jūlijas jaunkundze", "Asins kāzas" – tie ir tikai daži režisora, arī komponista Nastavševa iestudēto izrāžu nosaukumi, kas raisa visdažādākās asociācijas ne tikai skatītājiem, kuri ir redzējuši šos iestudējumus, bet arī tiem, kuri vēl tikai plāno ienirt režisora, aktieru un viņa komandas uzburtajā teatrālajā atmosfērā, raksta muzeja pārstāvji.

Nastavševa izrādes vairākkārt izvirzītas "Spēlmaņu nakts" balvām, no tām kategorijā "Gada lielās formas izrāde" uzvarējuši iestudējumi "Peldošie, ceļojošie" Jaunajā Rīgas teātrī un "Asins kāzas" Nacionālajā teātrī.

"Sarunas Smiļģa kabinetā" Teātra muzejā turpinās jau trešo sezonu. Šogad katra mēneša trešajā ceturtdienā no plkst. 18.00 līdz 19.30 notiek saruna ar spilgtām Latvijas teātra personībām, kuras savā mākslinieciskajā darbībā vistiešākā veidā pierāda Eduarda Smiļģa proponēto klasisko trīsvienību: skaidrība, vienkāršība, kaislība. Nākamā saruna maijā paredzēta ar aktrisi Lāsmu Kugrēnu. Sarunu vada muzeja vadītājs, profesors Jānis Siliņš.

Ieejas maksa 4 eiro, skolēniem, studentiem, pensionāriem 2 eiro.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!