Foto: undefined
12. novembrī Latvijas Kultūras akadēmijas Teātra mājā "Zirgu Pasts" Baltijas Drāmas foruma ietvaros pulksten 12.00 un 16.00 varēs noskatīties Daugavpils teātra izrādi "Jubileja '98", kas šogad pārstāvēta sešās "Spēlmaņu nakts" balvas nominācijās, portālu "Delfi" informē teātra pārstāve Janīna Ivanova.

Izrādes "Jubileja '98" pamatā ir dramaturģes Justīnes Kļavas luga, kuras darbība notiek 90. gadu Latvijā, kas valsts vēsturē iezīmējies kā pārmaiņām, notikumiem, apjukuma un pirmajiem kapitālisma labumiem pārpildīts laiks. Izrādē attēlotas Janas bērnības atmiņas un viņas mēģinājumi izprast, kāpēc vectētiņa Edvīna 60 gadu jubilejas svinības kļuva par pēdējo vakaru, kad Jana viņu redzēja.

Cilvēki, kurus vieno radnieciskas saites, ne vienmēr ir vienoti savos uzskatos. Kā ir, kad ir pateikts par daudz? Kad rētas ir pārāk dziļas? Vai ir iespējams strauji pārcirst šīs saites? Vai arī ģimeni vienmēr vienos beznosacījuma mīlestība? Šiem un daudziem citiem jautājumiem par savstarpējām attiecībām ģimenē vēlējās pieskarties izrādes režisore Paula Pļavniece.

Izrādē "Jubileja '98" piedalās Milena Savkina, Vadims Bogdanovs, Jeļena Ņetjosina, Džordžs Stīls, Mihails Abramovs, Kristīne Veinšteina, Jurijs Losevs un Žanna Lubgāne. Iestudējuma scenogrāfe un kostīmu māksliniece Dace Sloka, gaismu mākslinieks Sergejs Vasiļjevs. Iestudējums krievu valodā, tulkojis Oļegs Šapošņikovs.

Izrādes "Jubileja '98" "Spēlmaņu nakts 2017" nominācijas:

  • "Gada mazās formas izrāde"
  • "Gada režisors" – Paula Pļavniece
  • "Gada aktrise" – Žanna Lubgāne par Vecmāmiņas lomu izrādē
  • "Gada aktrise otrā plāna lomā" – Kristīne Veinšteina par Līgas lomu izrādē
  • "Gada aktieris otrā plāna lomā" – Jurijs Losevs par Edvīna lomu izrādē
  • "Gada sasniegums oriģināldramaturģijā (teksts, luga vai scenārijs)" – Justīne Kļava

Biļetes iegādājamas "Biļešu paradīzes" kasēs un internetā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!