Šī gada "Spēlmaņu nakts" balva par mūža ieguldījumu teātra mākslā piešķirta aktierim, režisoram, teātra vēsturniekam un rakstniekam Kārlim Pamšem, pirmdien, 8. novembrī preses konferencē Benjamiņu namā pastāstīja Latvijas Teātra darbinieku savienības valdes priekšsēdētāja Daiga Šiliņa.

Foto galerija

Kārlis Pamše (1917.) - cilvēks teātris. Režisors un aktieris, teātra vēsturnieks un rakstnieks. Strādājis Latvijas Nacionālajā teātrī, Muzikālajā teātrī. Skatītāju iemīļotās "Trejmeitiņas", "Cirka princese", "Peldētāja Zuzanna", dziesmu spēle "Zaļā pļava" - tie ir tikai daži no viņa iestudētajiem darbiem Operetē. Sarakstījis daudz grāmatu par teātri, kurās ietverti gan viņa paša dzīves notikumu pārstāsti, gan atmiņas par latviešu teātra izcilākajām personībām. Vecmeistars pasniedzis aktiera meistarības stundas Teātra fakultātes studentiem un darbojies radio, iestudējot radiolasījumus. Pamšem piemīt enciklopēdiskas zināšanas par teātri, it īpaši par Latvijas Nacionālo teātri, tādēļ tik daudzi ir iemīļojuši viņa stāstītāja talantu.

Jau ziņots, ka svinīgā mūža balvas ieguvēja godināšana notiks "Spēlmaņu nakts" ceremonijā, kas šogad norisināsies 23. novembrī, Dailes teātrī. Pērn balvu par mūža ieguldījumu saņēma izcilais scenogrāfs un mākslinieks Ilmārs Blumbergs.

Svinīgajā pasākumā Benjamiņu namā tika godināti arī aktrise Elvīra Baldiņa un scenogrāfs Pāvils Šēnhofs, kuri šogad tika uzņemti pirms četriem gadiem izveidotajā Latvijas Teātra Zelta fondā.

Atgādinām, ka līdz 19. novembrim vēl turpinās "Nordea" lielais "Spēlmaņu nakts" Skatītāju balsojums. Par gada labāko izrādi, aktieri un aktrisi var balsot 12 Latvijas teātros, "Nordea" bankas filiālēs un internetā www.spelmanunakts.lv. Par katru balsi "Nordea" banka uzvarētājam piešķir 10 santīmu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!