Foto: Publicitātes attēls
Pirms 40 gadiem Padomju milicijas dienai veltītā estrādes koncerta vietā televīzijā piepeši sāka raidīt baletu "Gulbju ezers", bet vēlāk paziņoja par PSRS Komunistiskās partijas ģenerālsekretāra Leonīda Brežņeva nāvi. 29. oktobrī "Arēnā Rīga" baletu "Gulbju ezers" klasiskajā versijā dzīvās mūzikas pavadījumā izpildīs trupa "International Festival Ballet", kurā dejo bēgļi no Ukrainas un Krievijas.

Harkivā dzimušais horeogrāfs Aleksejs Boguckis un viņa sieva, maskaviete Jeļizaveta, "International Festival Ballet" primabalerīna un Odetas/Odīlijas partijas dejotāja, iepazinās pirms 10 gadiem turnejas laikā Ķīnā. No tā laika viņi ir kopā. Pusgadu pavadīja viesizrādēs, pārējo laiku – te Maskavā, te Harkivā. Kopš 24. februāra viņi tā arī ne reizi nav pabijuši mājās.

2009. gadā izveidotās trupas "International Festival Ballet" sākotnējais nosaukums bija "St. Petersburg Festival Ballet". Trupā darbojās dejotāji ar Krievijas, Ukrainas, Baltkrievijas, Moldovas, Kazahstānas pilsonību, bet mītnes vieta bija Ermitāžas teātris Sanktpēterburgā. Pēc divus gadus ilgas bezdarbības pandēmijas laikā Minhenē dzīvojošajai baleta producentei Irēnai Veresai izdevās dejotājus izvest no valsts, noorganizēt visiem Eiropas vakcīnas un pagājušajā rudenī uzsākt turneju pa 13 Eiropas valstīm. Portāls "Delfi" satikās ar trupas dalībniekiem Rīgā.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!