Foto: Publicitātes foto
No 21. līdz 26. maijam Rīgā norisināsies Starptautiskās Laikmetīgās dejas festivāls "Vides deja 2019", kurā horeogrāfiem sadarbojoties ar dramaturgiem tiks radītas vides dejas performances, pievēršot uzmanību cilvēka un vides līdzās pastāvēšanai urbānajā vidē. Festivāla mērķis ir radoši apzināt un atspoguļot cilvēka un vides attiecības, izmantojot laikmetīgās horeogrāfijas un mākslas izteiksmes līdzekļus.

Pasākuma rīkotāji aicina no 13. aprīļa līdz 1. maijam pietiekties profesionālus dejotājus, laikmetīgās dejas entuziastus, skatuves māksliniekus, studentus, aktierus, mūziķus un citus interesentus dalībai festivālā mājas lapā.

"Vides dejas" festivāla idejas pamatā ir performanču veidošana īpašās vides vietās, apspēlējot un apdejojot vides objektus un teritorijas, savā jaunrades procesā par pamatu izmantojot vietējo iedzīvotāju stāstus, vides stāstus, un vidi kā vides dejas performanču, izrāžu scenogrāfiju. Festivāls ir veiksmīgi noritējis jau astoņas reizes dažādās Latvijas vietās. Šogad daļa no festivāla aktivitātēm notiks Rīgā, lai arī skatītājiem galvaspilsētā sniegtu ieskatu vides dejas performancēs.

Vides dejas performances veidos horeogrāfi Katrīna Albuže, Eva Krūmiņa, Lilija Lipora, Marija Ri Shirotsuki, Guntis Spridzāns, Edgars Šļakota. Ar horeogrāfiem sadarbosies dramaturgi Tatjana Meļehova, Laura Lapiņa, Aiva Birbele, Linda Krūmiņa. Vides dejas performaces tiks veidotas dažādās Rīgas vietās 7. un 5. tramvaja maršruta garumā.

26. maijā notiks vides dejas performanču pirmizrādes. Savukārt no 21. līdz 24. maijam profesionāli dejotāji, horeogrāfi, dramaturgi un kritiķi tiek aicināti piedalīties vācu dejas zinātnieces G. Vitmanes meistarklasēs "Kā rakstīt par laikmetīgo deju".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!